image

ФПУ поширила відео з найбільшого на теренах екс-СРСР петанк-турніру в Ужгороді

Федерація петанку України поширила неймовірне відео з проведення в Ужгороді найбільшого на просторі екс-СРСР міжнародного турніру "Сакура".

Цьогорічний традиційний міжнародний турнір із петанку «Сакура», який проходив у Ужгороді 6—8 травня, побив усі рекорди за 9 років свого існування.

У турнірі взяли участь представники з 15 країн: України, Росії, Білорусі, Литви, Естонії, Словаччини, Угорщини, Польщі, Чехії, Голландії, Данії, США, Марокко, Бельгії та Німеччини.

У перший день відбулися індивідуальні змагання. Перемогу здобув член збірної Польщі Єнджей Сліж. Друге місце у словака Марека Соболича, а третє та четверте місця посіли ужгородці Петро Гойс та Іван Колодій відповідно.

Наступного дня відбулися змагання дуплетів (по два гравці в команді). Перемогу здобула команда з Голландії, яка у фіналі переграла дуплет із Харкова. Третє місце в команди у складі ужгородки Олени Колодій та киянки Наталії Бурної, які у грі за бронзу перемогли пару у складі Маріо Презутті  з Данії та киянина Олександра Заломайкіна.

 

В останній день турніру відбулися змагання команд-триплетів (по три гравці в команді). Перемогу здобула інтернаціональна команда у складі представника Марокко Брахіма Чхаїбі, словака Душана Ланчарича та Андрія Волошка з Харкова. Друге місце дісталося триплету в складі ужгородця Петра Гойса, естонки Еве Ойдсалу та Євгена Осокіна з Росії. Третє місце у харків’ян Леоніда Брагіна, Влада Годованця та Павла Грибачова.

Всього в турнірі взяли участь понад 110 учасників. Цього року турнір пройшов у незвичному для себе місці — в парку «Підзамковий», бо на алеях Боздоського парку влаштували фестиваль із шашликами та горілкою. Мер Ужгорода Богдан Андріїв, який брав участь у відкритті турніру, пообіцяв побудувати в місті професійні майданчики для петанку в парку «Боздоський», щоб більше не було подібних ексцесів. 

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com