image

Євген Криса здобув бронзу на ЧС з пауерліфтингу

У місті Сундсвалль (Швеція) за участі 279 спортсменів з 27-ми країн пройшов чемпіонат світу з пауерліфтингу в жимі лежачи серед дорослих, юніорів і юнаків, який за рівнем результатів фахівці назвали фантастичним. Збірна команда України була представлена дев'ятьма атлетами, серед котрих двоє закарпатців: студент УжНУ Євген Криса і член університетського спортклубу Олександр Шляхта.

21-річний Євген, котрий вже був віце-чемпіоном світу серед юнаків і двічі - серед юніорів, у другому підході підняв 210 кг, як і бронзовий призер з Японії, але був трохи важчим за нього. Зважаючи на те, що срібний призер з США вижав 212,5 кг і був важчим за нашого спортсмена, то Жені для здобуття "срібла" достатньо було у завершальній спробі повторити його результат, проте наш атлет пішов на 220 кг, щоб виконати "міжнародника". На жаль, спроба виявилась невдалою, тож Євген з "бронзовим" результатом завершив змагання на 4 місці серед юніорів у ваговій категорії до 74 кг.

Те, що не вдалось зробити Жені, успішно здійснив дебютант світових змагань, 35-річний ужгородець Олександр Шляхта, котрий змагався у цій же в.к. до 74 кг серед чоловіків. У третьому підході він легко подолав 220 кг і вперше виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу. Саша посів 6-те місце, принісши вагомі очки чоловічій збірній України, яка у командному заліку посіла друге місце.

Обласна федерація пауерліфтингу і спортсмени вдячні ректору УжНУ Володимиру Смоланці, секретарю Ужгородської міської ради Богдану Андрііву, раднику голови правління "Union standard bank" Петру Деметеру, бізнесменам Василю Цірику, Віталію Шевчуку, Ігорю Барану, Богдану Лехману за допомогу у підготовці та поїздці закарпатських пауерліфтерів на чемпіонат світу.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com