image

Мер Бірмінгема, де проходять Світові Ігри, прийшов на прес-конференцію у футболці закарпатського петанкіста

У місті Бірмінгем, штат Алабама, США, почалися Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту

Як повідомляє телеканал ICTV, до української команди тут особлива увага і було дуже приємно, що на прес-конференцію спортсменів України прибув мер Бірмінгема Рендалл Вудфін. І прийшов він на цю прес-конференцію у жовто-блакитній футболці з написом UKRAINE.

 

Згодом стало відомо, що футболка, у якій прийшов мер Бірмінгема, є формою збірної Федерації петанку Україні.

На сторінці Федерації петанку України у Фейсбук стало відомо, що українську футболку меру Бірмінгема Рендаллу Вудфіну у травні цього року подарував президент Всесвітньої федерації петанку Клод Азема.

Як виявилося, у травні у Данії відбувся Чемпіонат Світу з петанку. На цей чемпіонат не зміг поїхати український тренер, а без тренера збірна не може брати участь у чемпіонаті. І тоді тренером української збірної зголосився бути сам президент Всесвітньої федерації петанку Клод Азема.

Все вирішувалося в останній момент. На цей чемпіонат Клод Азема потребував футболку української збірної, а на виготовлення нової форми потріен був час. Тоді президентка Федерації петанку Україні Олена Колодій попросила футболку у Почесного президента Федерації петанку України, ужгородського петанкіста Петра Гойса і відвезла її Клоду Аземі до Данії. На цьому чемпіонаті наша команда здобула бронзові нагороди у Кубку Націй.

Ну а Клод Азема по закінченні чемпіонату у Данії, на спеціальному конгресі, присвяченому Всесвітнім іграм неолімпійських видів спорту, подарував цю футболку меру міста-господаря Ігор - Бірмінгема - Рендаллу Вудфіну.

285484608_5246175202143551_317171425905959579_n

Ось так футболка із закарпатського Ужгорода потрапила спочатку до Данії, а потім до США.

Нагадаємо, петанк-клуб "Ужгород" у вересні минулого року став чемпіоном України.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com