image

На ЧЗ з пауерліфтингу найкраще виступив Б. Міговк

Минулих вихідних у селі Поляна, що на Свалявщині, пройшов кубок області з класичного пауерліфтингу у триборстві й жимі лежачи, в якому взяли участь 87 спортсменів з семи регіонів Закарпаття. Відкривав змагання голова Полянської сільської ради Іван Дрогобецький, котрому на урочистому параді було вручено Грамоту управління молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток пауерліфтингу в області та з нагоди 45-річчя від дня народження. Саме за його допомоги вже третій рік є змога проводити обласні змагання у чудовому спорткомплексі «Олімп», який здатен приймати пауерліфтерські турніри й вищого рівня.

Спортсмени ж, серед котрих були переможці й призери всеукраїнських чемпіонатів і майстри спорту, постарались порадувати глядачів високими результатами та цікавою боротьбою за нагороди. Спочатку на поміст вийшли триборці, для яких ці змагання були відбірковими до кубку України. Серед жінок у своїх вагових категоріях переможцями стали чемпіонка країни Олена Фалес із Свалявського району та її землячка Вікторія Сидоран, наймолодша учасниця турніру 14-річна Вікторія Козарь і Анастасія Мадяр (обидві з Ужгорода).

У чоловіків найвищий результат показав призер чемпіонату України Богдан Міговк (на фото зверху) з Хустщини, який підняв у сумі триборства 715 кг, що набагато вище за майстрівський норматив у ваговій категорії до 105 кг. Кубок області в інших категоріях також вибороли перечинці Іван Кирлик, Валерій Фейса, Іван Мартон, представники Хустського району Дмитро Біляк і Сергій Шустур, Федір Вінер з Мукачева і Сергій Русин з Мукачівського району. Командну перемогу здобули перечинці, на другому місці представники Хустського району, третіми стали спортсмени Свалявщини.

У змаганнях з жиму лежачи, як окремого виду пауерліфтингу, серед жінок перемогу святкували представниця «Інваспорту» Яна Чуван з Ужгорода, її землячка Анастасія Мадяр, свалявська спортсменка Вікторія Сидоран. У чоловіків найбільшу штангу змагань – 175 кг підняв 2-разовий чемпіон України серед юнаків 18-річний студент УжНУ Максиміліан Лабінський (вагова категорія до 120 кг), а найвищий рівень майстерності продемонстрував також представник університетської школи пауерліфтингу, майстер спорту міжнародного класу Олександр Шляхта, котрий при власній вазі 76,5 кг подолав 170 кг! В інших вагових категоріях перемогли перечинці Іван Кирлик і Ярослав Ситар, Станіслав Фічора з Мукачівщини, ужгородець Іван Телегій, Михайло Чохняй з Хустського району та майстер спорту із Свалявщини Євген Йириш. У командній першості перемогли спортсмени Мукачівського району, на другому місці з переможним очковим доробком, але меншою кількістю призових місць, Хустський район, третє місце посіла збірна Ужгорода.

Обласна федерація пауерліфтингу вдячна управлінню молоді та спорту ОДА (начальник Віталій Ерфан) за сприяння у проведенні змагань. Окрема подяка голові Полянської сільської ради, меценату Івану Дрогобецькому за благодійну допомогу, завдяки якій кубок Закарпаття пройшов на високому рівні.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

 

В.Козарь

Вікторія Козарь

ЛАБІНСЬКИЙ

Максиміліан Лабінський

Шляхта О

Олександр Шляхта.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com