image

Петанк і рекреація: Неймовірний інтернаціональний турнір відбувся в закарпатському Нижньому Селищі

У легендарному закарпатському Нижньому Селищі відбувся неймовірний петанк-турнір, у якому взяли участь навіть гості з Ірану, Мексики та Коста Ріки

Нижнє Селище є прикладом того, як можна організувати невеликий, але якісний агробізнес. Це тут виробляють легендарні сири. У Нижньому Селищі свого часу було створено французьку комуну "Лонго Май" і після цього про Нижнє Селище заговорила вся Україна. А ще тут свого часу започаткували потужний фестиваль "Селиська співанка", на якому виступали відомі в Україні та за кордоном формації. 

Нижнє Селище могло б процвітати ще краще, але наразі обласна влада чинить перепони для створення тут об'єднаної територіальної громади. Більше того, якщо час від часу голова Закарпатської ОДА звітує про те, де ремонтують дороги, то до Нижнього Селища вони не ремонтуються принципово. І дуже дарма, бо селище стало меккою для туристів і з місцевих доріг вони роблять висновок про стан у всій країні.

На жаль, після початку війни на Сході України, у Нижньому Селищі більше не проводять крупних фестивалів. Однак тут часто відбуваються інші атракції. У середу, на Престольне свято Петра та Павла у Нижньому Селищі відбувся унікальний турнір з петанку, у якому участь взяли не лише професійні гравці з Ужгорода, Хуста, Львова та Івано-Франківська, але й група студентів з різних країн світу, які наразі навчаються у Відні. Це були громадяни Німеччини, Мексики, Коста-Ріки, Франції, Швейцарії, Греції, Англії та власне Австрії. 

У трійку кращих турніру увійшли таки професійні гравці. Переможцями стала пара у складі президента Федерації петанку України Олександри Шевченко, та голови Закарпатської федерації петанку Петра Гойса. Ця команда не програла жодної гри.

 

Друге місце у представника Мукачівського петанк-клубу Михайла Тарканія та петанкіста з Хуста Василя Тодавчича. А третє місце завоювала команда у складі ужгородця Андрія Ганусича та петанкіста з села Копачинці Івано-Франківської області Івана Паламарчука, який свого часу починав грати петанк в Ужгороді.

До речі, почесне четверте місце зайняла команда, до якої входили організатори турніру та організатори власне всіх атракцій під маркою "Селиська співанка" Олександр Липчей та Сергій Штець.

Призери отримали подарунки виробництва місцевого агро-кооперативу з рук екс-голови Закарпатської ОДА Василя Губаля. 

Тут таки організатори заходу та керівництво Федерації петанку України домовилися про те, щоб у Нижньому Селищі у рамках "Селиської співанки" проводити крупний турнір з петанку, або навіть планові офіційні Чемпіонати України.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com