image

В Ужгороді погасили марки із зображеннями закарпатських олімпійців

В Ужгороді під час символічного запалювання Олімпійського вогню також відбулося погашення марок із зображеннями закарпатських олімпійців

Ідея виготовлення олімпійських марок належить голові крайового відділення НОК України майстру спорту Івану Риляку та голові обласного відділення Олімпійської академії України Михайлу Молнару. Над дизайном марок добротно попрацював знаний програміст Володимир Громіш із Києва, який свого часу працював в одній із закарпатських газет.

На одній з марок, яка вийшла під серією «Олімпійці Закарпаття», портрет олімпійської чемпіонки та чемпіонки світу заслуженого майстра спорту СРСР Ніни Гецко–Лобової з Берегова. 

На другій марці портрет дворазового олімпійського срібного призера та 5–разового чемпіона світу з фехтування заслуженого майстра спорту СРСР Василя Станковича з с. Нове Давидково, що на Мукачівщині.

Марки Гецко-Станковича

Уже у цьому році з представником Закарпатської дирекції «Укрпошта» Олександром Шевченком домовлено про випуск марки «До 125 років закарпатського футболу» та «125 років закарпатському тенісу», а також марки з портретами олімпійських чемпіонів Йосипа Беци (футбол) та Марини Копчі–Ткаченко (баскетбол).

Василь Гаджега, голова обласного відділення Асоціації спортивних журналістів України. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com