В Ужгороді відбувся чемпіонат з пішохідного туризму в закритих приміщеннях

В СК «Юність» з 8 по 10 січня 2015 року був проведений цілий ряд спортивно-масових заходів з гуртківцями 

А саме: VIII Чемпіонат Закарпатської області з пішохідного туризму в закритих приміщеннях, в яких брали участь гуртківці профільних та непрофільних гуртків у трьох вікових категоріях (молодшій (2002-2004 р.н.), середній (2000-2001 р.н.) та у старшій (1998-1999 р.н.)), Кубок Закарпатського центру туризму з   ” Брейн-рингу” на краєзнавчу тематику і Четвертий етап Кубку Закарпаття зі скелелазіння.

8 січня 2015 року у спортивному залі №2 СК „Юність” на дистанції „Особисто-командна смуга перешкод” змагалися наймолодші гуртківці Закарпатського центру туризму (профільні та непрофільні гуртки) та гуртківці середньої вікової групи непрофільних гуртків. Дистанція І класу складності включала в себе наступні спортивно-технічні етапи: переправа по мотузці з перилами, навісна переправа через умовний яр, траверс схилу, переправа по колоді, рух по жердинах та по вертикальному маятнику. Сьомим був виносний етап – в’язання вузлів, де учасники за 2 хвилини повинні були зав’язати 5 вузлів. 
Наступного дня, 9 січня 2015 року на двох дистанціях „Особисто-командна смуга перешкод” та „Командна смуга перешкод”   змагалися гуртківці профільних гуртків Закарпатського центру туризму середньої (2000-2001 р.н.) та старшої (1998-1999 р.н.) вікових груп. Змагання проходили паралельно на скелелазному стенді ПАДІЮНу (особисті) та у спортзалі №2 СК „Юність” (командні). 
Загалом у VIIIЧемпіонаті Закарпатської області з пішохідного туризму в закритих приміщеннях у п’яти вікових категоріях взяли участь 42 команди гуртківців Закарпатського центру туризму, які представляли наступні райони Закарпатської області: Великоберезнянський (Великоберезнянська гімназія та ЗОШ І-ІІ ст. с. Малий Березний), Перечинський (Перечинська гімназія та ЗОШ І-ІІІ ст. с. Дубриничі), Ужгородський (Камяницька ЗОШ І-ІІІ ст., ЗОШ І-ІІІ ст. с. Оноківці та ЗОШ І-ІІІ ст. с. Сторожниця), Мукачівський (ЗОШ І-ІІІ ст. с. Горонда та ЗОШ І-ІІІ ст. с. Нове Давидково), Свалявський (Керецьківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Тячівський (гімназія-інтернат смт Буштино та угороськомовна гімназія-інтернат м. Тячів), Рахівський (ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м. Рахів), міст Ужгорода (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, №5, №6, №7, №9, №12, №15, №20, ДНЗ ПТО, ПК „Lynx” та КСО „Максимум”) та Берегова (україномовна гімназія м. Берегова). Також у зазначених змаганнях взяли участь команди Хустської райСЮТур. 
9 січня 2015 року гуртківці Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді змагалися в інтелектуальній грі „Брейн-ринг”   загальної тематики „Люби і знай свій рідний край”. 
У грі взяли участь 16 команд з міст Ужгород, Берегово, Перечин та Ужгородського, Перечинського, В. Березнянського, Свалявського, Тячівського районів. Загалом понад 70 учасників як із профільних краєзнавчих так і непрофільних (туристсько-спортивних) гуртків. 
У молодшій групі у фіналі збірна команда гуртківців ЗОШ № 7 м.Ужгорода (керівник – Дешко Н.В.) та М.Березнянської ЗОШ ( керівник – Туцканюк К.Р.) перемогла з мінімальним відривом команду гуртківців з клубу спортивного орієнтування „Максимум” (керівник – Фечо Г.Ю.). Третіми стали гуртківці команди „Барвінок” з Керецківської ЗОШ Свалявського району. 
Також цікава боротьба точилася і у старшій групі. ”Бронза” у команди „Джура” зі спеціалізованої школи І-ІІІ ст.№ 5 м.Ужгорода (керівник – Аврамчук В.В.). А у фіналі володарі Кубку Закарпатського центру туризму і звання найінтелектуальніших гуртківців команда „Патріоти” з м. Перечина (керівник – Ман Д.М.) відстояли цей почесний титул, перегравши команду гуртківців з Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 (керівник –                   Мойжес В.В.) 
                10 січня 2015 року відбувся четвертий етап Кубку Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді зі скелелазіння серед юнаків та юніорів. Цього разу змагання проходили в новому, але надзвичайно популярному виді скелелазіння – боулдерінгу (лазіння на коротких, проте доволі складних та технічних маршрутів). Учасники змагалися в Ужгороді на базі скелелазного тренажеру «Геліос», який був спеціально спроектований під такий вид скелелазіння. 
Участь у 4-му етапі Кубку взяли 86 учасників з різних куточків Закарпаття: Берегова, Тячева, Іршави, Буштина, Солотвина, Керецьок, Ужгорода та Ужгородського району. Гостями змагань також стали представники клубу «Пульсар» із Хмельниччини (м.Нетішин). 
Переможців традиційно визначали у чотирьох вікових категоріях – 1997-1998р.н., 1999-2000 н.р., 2001-2002 р.н., 2003 р.н. та молодші. Усі юні скелелази набирали бали, долаючи 15 маршрутів різної категорії складності: від зовсім простих (маркованих жовтим кольором) до найскладніших (червоний маркер). 
Серед учасників вікової групи 1999-2000 р.н. були також проведені фінали, які і визначили остаточних переможців. Цікаво, що у дівчат переможиць виявилося дві, натомість у хлопців напружена та видовищна боротьба розставила усіх чітко у турнірній таблиці. 
Загалом, протягом трьох днів Зимових канікул у спортивно-масових та краєзнавчих заходах, що проводилися Закарпатським центром туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді взяли участь 320 гуртківців різних вікових груп та профілів, а переможці у особистих та командних заліках різноманітних змагань були нагороджені спортивними медалями, спортивними кубками, солодкими призами, дипломами та грамотами Закарпатського центру туризму і різноманітною літературою на спортивну тематику від обласного відділення НОК України, голова Риляк І. І..

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com