image

Як ужгородці допомогли збірній Україні з петанку вперше в історії увійти в елітну групу

Вперше в історії українського петанку збірна України потрапила в елітну групу

У столиці Данії Копенгагені відбувся Чемпіонат Європи з петанку в категорії 55+.

 

У нашій збірній були і два ужгородці — гравець ужгородського петанк-клубу Ігор Заславський та головний тренер команди Петро Гойс.

У першій же грі наша команда здобула важливу перемогу над збірною Уельсу — 13:4 і в другому колі вийшла на господарів турніру. На жаль, гра у нашої команди не пішла і українці програли 2:13.

Наступним нашим суперником була збірна Польщі. Це був найважчий матч, який тривав майже півтори години. Зрештою, українці перемогли 13:8.

У четвертій грі вирішувалося дуже багато. Нашим суперником була амбітна збірна Росії, яка мала той самий склад, з яким на минулому чемпіонаті Європи у Монако здобула бронзові нагороди в елітному дивізіоні. Перемога у цій зустрічі автоматично виводила переможця у елітний дивізіон. Гра розпочалася успішно для збірної України, яка після кількох геймів повела в рахунку 7:0. Однак згодом росіяни зрівняли рахунок — 7:7. Але саме завдяки вмілій грі ужгородця Ігоря Заславського українцям вдалося мобілізуватися і довести гру до історичної перемоги — 11:7. Вперше в історії українського петанку Україна увійшла в європейську еліту. Остання відбіркова гра була з потужною збірною Фінляндії і українці програли, однак це не завадило нашій збірній посісти 10-е місце і випередити 15 інших команд континенту. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com