image

Закарпатські журналісти зіграли волейбол у Словаччині

13-й рік поспіль на початку липня у словацькому селі Петровце проводять День мерів (старост). У рамках святкування на території села команди дівчат і хлопців грають волейбол. Уже п’ять років спортивний турнір має статус міжнародного завдяки участі дівочої команди Європейського медіацентру із Ужгорода. Цього року волейболістки змагалися у Петровце 5 липня. 

Для участі в турнірі команда Європейського медіацентру приїжджає з різним складом. Кілька років поспіль дівчата з Ужгорода здобували перемогу на турнірі. Цьогоріч у команді були журналісти, а не професійні волейболістки, тож обіграти словацьких суперниць, які тренуються щотижня, їм не вдалося. Зате участь у цьому турнірі для закарпаток стала знаковою і загалом змагання були дружніми.

Фестиваль старост відбувається завдяки старанням і фінансовій підтримці старости Петровце Павла Томча.

Він є головою села, а також асоціації ближніх 13 сіл, які об’єдналися заради вирішення проблем і реалізації різних проектів. Про таку організацію співпраці ми розповідали вам у матеріалі “Словацьке Лесне як орієнтир розвитку для закарпатських сіл”

“День мерів триває 13 років поспіль, а українці приїжджають уже вп’яте. Всі чотири попередні роки ваша команда брала перше місце. Цього року у Петровцях також зібралися люди з Коромлі, Прекопи і Крчави, які регулярно беруть участь у змаганнях з волейболу. До Дня мерів ми також проводимо змагання із чоловічого волейболу. Традиція змагань із чоловічого волейболу триває 24 роки поспіль. Програма Дня мерів включає також атракції — концерт живої музики, їзду верхи”, - розповів кореспонденту нашого видання староста Павол Томча.

У Петровцях доволі часто відбуваються різні свята, приурочені до певних історичних подій. 

Тут яскраво відзначають Міжнародний день дітей, з нагоди якого староста за власний кошт зробив безкоштовну екскурсію для дітей у зоопарк Кошице, а 18 липня все село теж за кошти пана Томчі поїде у Ніредьхазу на басейни. Крім цього, село має хороший спортивний майданчик, де чоловіча й жіноча команди можуть готуватися до різних змагань.

Європейський медіацентр вже тривалий час співпрацює з Петровце і, зокрема, Павлом Томчею. Оскільки село виграє чимало європейських проектів, закарпатці будуть допомагати їм здійснювати інформаційну підтримку, розповідає голова правління Європейського медіацентру, головний редактор журналу “Журналіст Закарпаття”.

“Три роки поспіль закарпатці спільно зі словаками, чехами, угорцями проводили змагання з риболовлі у селі Береги. Цього року у серпні маємо намір організувати такі змагання на словацькій стороні”, - прокоментував наміри співпраці Микола Кошута.

За результатами змагань  у Подобовце перемогу здобула команда села Крчава, другими стали жінки Перекопи, третіми — Коромлі. Четверте місце дісталося Петровце, а п’яте — ужгородській команді. Вітаємо волейболісток і бажаємо їм подальших перемог!
Більше фото на Сторінці ProZak.info у фейсбуці

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com