image

Зупинятися не збираюся - фристайліст Окіпнюк про фінал на Олімпіаді-2022 і подальші плани

23-річний спортсмен наголосив, що не збирається зупинятися після першого фіналу у кар'єрі на рівні Олімпійських ігор.

Український фристайліст Олександр Окіпнюк закінчив виступи на Зимових Олімпійських іграх. Змагання у лижній акробатиці він закінчив на дев'ятій позиції.

Окіпнюк разом з срібним призером Олімпіади-2022 Олександром Абраменком пройшов у топ-12 найкращих, які мали боротися за медалі Пекіна. Але у суперфінал не зміг потрапити: хоча фристайліст краще виконав другий стрибок, за який отримав 122.01 бали.

Для Олександра Окіпнюка Олімпіада-2022 стала дебютною у кар'єрі. А перед цим український фристайліст тільки дебютував на чемпіонаті світу, де також зміг вийти у фінал змагань.

Після виступу у фіналі Олімпіади-2022 Окіпнюк дав ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому оцінив свій виступ у Пекіні.

Український фристайліст вважає, що судді недорахували йому балів за його спроби у фіналі. Хоча він сам задоволений своїм виступом.

"[Судді] трохи "зажали" [оцінки]. Не знаю, що їм не сподобалося. Були похибки, але вони не такі суттєві. Не знаю - суддям видніше. Як для перших Олімпійських ігор результатом задоволений. Хоча хотілося б потрапити у суперфінал і поборотися за олімпійське "золото".

Також Окіпнюк зазначив, що не збирається зупинятися на цьому і продовжуватиме виступи після Олімпіади-2022. А також подякував усім, хто його підтримував під час виступів у Пекіні.

"Підтримка? В основному батьки підтримували, рідні, друзі - всі [підтримували]. Хочу подякувати всім за підтримку, для мене це було дуже важливо. Далі - більше, будемо працювати над цим. Зупинятися не збираюся, а там - побачимо".

________________________

Олександр Окіпнюк 23-річний український фристайліст, представник Закарпатської області.

Олімпіада-2022 для Окіпнюка - перша у кар'єрі. Перед цим він також дебютував на чемпіонаті світу у 2021 році, посівши 12-е місце.

Найкращий результат Окіпнюка на етапах Кубка світу - 10-е місце в американському Дір Веллі.

Суспільне

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com