Усі новини

Гіпотеза про появу слов'ян та закарпатських русинів

Нова гіпотеза про появу слов’ян та місце русинів у ній

Черговий історичний матеріал від історика Дмитра Попа та його брата Івана, написаний спеціально для нашого видання. І знову трошки провокативний та несподіваний. Нова гіпотеза появи слов'ян та місце русинів у цій історії.Друкуємо без змін та скорочень
Як закарпатцям ефективно зберегти енергію і тепло

Як закарпатцям ефективно зберегти енергію і тепло

  За участю представників з Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей 23 квітня у Львові відбувся медіа-день, організований представниками Проекту Європейського Союзу, Програми Розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” та місцевої влади. Протягом дня тривали обговорення практики енергозбереження, енергоефективності у містах та селах областей. Ми записали кілька корисних методик, якими користувалися координатори та учасники проекту:
Вихідні у місті: генприбирання, "Міс Ужгород", "Тур де Уж"

Вихідні у місті: генприбирання, "Міс Ужгород", "Тур де Уж"

По-весняному теплі й насичені подіями вихідні обіцяють Ужгороду. Маєте шанс не тільки відпочити, а й долучитися до важливої справи - генерального прибирання у рамках Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою разом». А вечори можете присвятити спогляданню красивих дівча на "Міс Ужгород" чи насолодитися мистецтвом в одній із міських галерей. ProZak бажає гарних вихідних!)
Мегабренд Закарпаття №6: «Вина Закарпаття»

Мегабренд Закарпаття №6: «Вина Закарпаття»

Як ми повідомляли, голова Благодійного фонду імені Роберта Коха, директор видавничих проектів "Закарпаття. Хто є хто" та "Закарпаття автентичне", член Спілки журналістів України Володимир Мерцин запропонував створити 10 мегабрендів Закарпаття. 
Квітне Ботанічний сад УжНУ (ФОТО)

Квітне Ботанічний сад УжНУ (ФОТО)

Рослини Ботанічного саду УжНУ активно квітнуть. Кореспонденти ProZak.info нещодавно побували в ужгородському ботсаду, щоб закарбувати найбільш цікаві з них. Це і кілька видів магнолії з північної і центральної Японії та північної Америки, і рододендрон Шліппенбаха з Далекого сходу Росії, і айва японська і звичайний карпатський верес.
Пішки навколо України: що побачили кияни на Закарпатті

Пішки навколо України: що побачили кияни на Закарпатті

Як ми повідомляли, 1 березня з Києва вирушили двоє мандрівників - Антоніна Поліщук й Ігор Литвиненко. Закарпаття стало шостою областю, до якої вони дійшли у рамках свого проекту “Пішки довкола України”.  Унікальність проекту полягає у тому, що Україну ще ніхто не обходив пішки.  
Міліція розслідує халатність лікарів на Воловеччині

Закарпатська міліція прореагувала на телесюжет про халатність лікарів на Воловеччині до дитини-інваліда

Сьогодні один із центральних українських телеканалів показав страшний сюжет про те, як лікарі на Воловеччині фактично ігнорували лікування дитини-інваліда і батьки дитини так і не можуть добитися справедливості.
Коломойський не зміг скасувати приватизацію Закарпаттяобленерго

Коломойський не зміг скасувати приватизацію Закарпаттяобленерго

Господарський суд Києва відхилив позов компанії Бізнес-Інвест, яка входить до групи Приват бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, про визнання незаконної приватизації в 2012 році 50% енергопостачальної компанії Закарпаттяобленерго, переможцем якої стала компанія Енергетична Україна ТВ (Київ), підконтрольна російському підприємцю Олександру Бабакову (група VS Energy). Про це йдеться в рішенні суду від 10 квітня, оприлюдненому в єдиному судовому реєстрі, повідомляє Bin.ua.
Пішки з Києва до Ужгорода прийшли двоє туристів

Туристи проекту “Пішки довкола України” зайшли в Ужгород

На 53 день своєї мандрівки Антоніна Поліщук й Ігор Литвиненко досягли Ужгорода. Закарпаття стало шостою областю, до якої вони дійшли у рамках свого проекту “Пішки довкола України”. Експедиція почалася з Півночі, триває на Заході, продовжиться на Півдні, Сході, й закінчиться на Півночі. Орієнтовна протяжність пішохідного шляху — 7000 км. Унікальність проекту полягає у тому, що Україну ще ніхто не обходив пішки.
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com