image

На Закарпатті хочуть впровадити кластерну модель економічного розвитку

 

У середу 14 вересня в приміщенні Закарпатської обласної ради відбудеться зустріч Закарпатської кластерної ініціативи – представників влади, бізнесу та освітньої галузі Закарпатської області, що обговорять можливості впровадження в регіоні кластерної моделі економічного розвитку.

В зустрічі візьмуть участь голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, голова Обласного об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття» Володимир Панов, представники передових транснаціональних компаній та підприємств області, ректори та проректори вищих навчальних закладів краю.

Ключовою метою зустрічі (тристороннього діалогу) є прийняття спільної платформи співпраці закарпатського бізнесу, органів державної влади та закладів освіти задля впровадження та розвитку кластерної моделі економіки в регіоні.

Чому регіональна економіка потребує фундаментальної трансформації? За допомогою яких інструментів побудувати нову економіку області?

Як за допомогою кластерної моделі вивести Закарпаття на шлях економічного зростання та посилити позиції  регіональної  економічної  системи у міжнародних  глобалізаційних процесах ?

Як адаптувати освіту та науку до реалій сучасної економіки?

Що таке кластерна економіка та в чому її переваги?

Яка роль освіти в реалізації ключових аспектів кластерної економіки та побудові якісно нового бізнес-середовища?

Ці та інші важливі питання стануть предметом  продуктивного обговорення/дискусії, за підсумками якого сторонами буде підписано Меморандум про співпрацю щодо створення кластерної моделі економіки.

Запрошуються представники ЗМІ.

Середа, 14 вересня, 10:00, Закарпатська обласна рада (пл. Народна 2), Малий зал (5 поверх). 

businessz.com.ua

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com