image

Балога знає, як розібратися з "пересічкою"

Нардеп вже обіцяє внести законопроект, який врегулює питання «пересічок» і зніме суспільну напругу. 

Про це він написав на сторінці у Фейсбуці. 

Нагадаємо, на КПП "Ужгород-Вишнє Немецке" сьогодні розпочалася акція протесту власників авто, що перебувають на іноземній реєстрації. 

Балога теж підтверджує інформацію про те, що зміни у "пересічці" зумовлені втратами, які має компанія "Богдан" в Україні : "Чим продиктовано таке нововведення, здогадатися не важко. Його мета – змусити людей пересісти зі словацьких Volkswagen і Peugeot на «китайців», які ввозить в Україну уже згаданий «Богдан». Думаю, тут всі знають, в чиїй орбіті перебуває ця компанія".

Водночас політик говорить про значну корумпованість процедури розмитнення іномарок. Тому бачить такі шляхи вирішення проблеми:

1. Створити для автомобільних гігантів податкові умови, за яких вони розмістять на території України виробництво автомобілів економ- і бізнес-класу. Щоправда, в такому випадку постраждає бізнес, наближений до Гаранта;

2. Знизити митні ставки для ввезення автомобілів з об’ємом двигуна до 2,0 л. до мінімального рівня. І нехай «національний виробник» робить що хоче, бо вже немає сили терпіти їхні потуги створити щось притомне за доступну ціну.

Є ще третій варіант – привести нормативну базу у відповідність до стандартів ЄС. Бо, наприклад, німцям по барабану на яких номер до них заїжджають автомобілі.

Бо уся ця закритість українського ринку від автомобілів з Європи якось не дуже співпадає з деклараціями влади про рух у напрямку ЄС. Розумію, що вони роками отримували надприбутки зі своїх автомобільних схем. Але часи уже не ті. Змінилося все і люди в тому числі. Вони, щонайменше, заслуговують на те, щоб пригнати собі з-за кордону нормальну машину за адекватні гроші. Чи українці раби і зобов’язані все життя їздити на тому, залежно яке автомобільне лобі при владі – запорізьке, чи луцьке? Ні, вони не раби. Вони мають гідність, вони проливають кров за свою державу, якою керують люди, котрим постійно мало. І терпець таки вривається, що ми зараз спостерігаємо в Ужгороді.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com