image

Чому не варто псувати бюлетені на виборах

Зіпсовані бюлетені - це технологія, яка тільки на руку маніпуляторам. 

Під час цьогорічних місцевих виборів було чимало спроб зіпсувати бюлетені. Після оголошення результатів ужгородці у соцмережах грозяться псувати бюлетені чи взагалі не брати участь у другому турі мерських виборів. 

Куди йдуть зіпсовані бюлетені пояснилли закарпатцям на сторінці у Фейсбуці юрист, активіст Микола Яцков і доктор юридичних наук, професор Михайло Савчин.

"Ужгородці, не ведіться на провокації! Заклик до масового псування бюлетенів - це технологія, яка тільки на руку маніпуляторам. Пояснюю: усі зіпсовані бюлетені є недійсними бюлетенями, які рахують окремо від бюлетенів з голосами за конкретних кандидатів. Тому псування бюлетеня, те саме що й низька явка виборців. На результат виборів не впливає. Тільки Ваш голос ЗА когось реально може змінити хід історії. Все решта - словоблудство і маніпуляції. 
P.S. Не бачу жодної трагедії в тому, що пройшов Андріїв і Ратушняк у другий тур. Подобається, не подобається - це вибір ужгородців 25 жовтня. Цей вибір ще можна уточнити 15 листопада, але не більше. 
P.P.S. Не подобається результат виборів? То працюйте на результат жовтня 2017 року від сьогодні. Йдіть до людей, знайдіть альтернативні способи достукатись до них, вийдіть з фейсбука і не скигліть!

Михайло Савчин вважає зіпсовані бюлетені інфантилізмом.

"прибічникам всякого роду бойкотів та псувальникам бюлетенів:

попсовані бюлетені є попсованими бюлетенями - це за виборчим законом немає ніяких наслідків для виборів, вони просто не враховуються...

формуйте структури громадянського суспільства, аби здійснювати контроль над владою і сприяти процесу її здійснення в інтересах громади...

бо псування бюлетенів є інфантилізмом", - написав викладач УжНУ. 

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com