image

Офіційна кількість смертей на війні невірна - Балога

З початку бойових дій з середини квітня 2014 року по 15 травня 2015 року принаймні 6,3 тис. людей були зареєстровані як вбиті і майже 15,8 тис. - як поранені в зоні конфлікту на сході України. 

Такими є дані станом на 1 червня 2015 року. Про це йдеться у відповіді моніторингової місії Управління верховного комісара ООН з прав людини, присвяченому Україні, передає  Еспресо.TV з посиланням на  РБК-Україна. 

Станом на 7 червня в АТО загинули 1723 українських військовослужбовців, з них 1368 осіб - зі Збройних сил України. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник президента Юрій Бірюков. При цьому він заперечував, що влада спеціально в кілька разів занижує дані щодо втрат. За словами Бірюкова, загиблих військових більше, ніж в офіційній статистиці, але не радикально.

В липні стало відомо, що під час антитерористичної операції на Донбасі загинули 1930 українських військових. Про це в ефірі "Шустер Live" повідомив директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міноборони Валентин Федічев, передає Лівий берег.

На викривленні цифр загиблих у офіційній статистиці наполягає і закарпатський нардеп Віктор Балога, про що він написав на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук. 

Як може бути, що у добровольців та влади різні дані втрат у боях на Сході? Коли чиновники дурять людям голови підтасовуючи економічні показники - це одне, але коли починають применшувати військові втрати - зовсім інше. Бо мова йде не про цифри та статистику, мова йде про людське життя. Про чиїхось батьків, синів, братів.

Якщо такі маніпуляції - чиїсь свідомі дії, тоді ми маємо справу зі злочином і той, хто його вчиняє, має бути покараний. Якщо ми маємо справу з байдужістю – тоді це вирок для влади. Бо успішність дій будь-якої армії світу – збереженні життя своїх солдат, а не втрати противника.

Коли під час котла під Дебальцево бачив офіційні повідомлення влади по втратах 128-ї бригади, то в мене волосся вставало дибки, бо знав реальну ситуацію з перших вуст. Але тоді, такі дії влади можна було списати на неможливість перевірити інформацію. Але бачу, що сьогодні применшення наших втра т- це вже правило. Хтось вирішив, що горе конкретної родини, ніколи не стане горем цієї країни та проблемою для влади. Помиляєтесь, шановні", - написав Балога.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com