image

Що було на передріздвяних сесіях міської та обласної рад

Сьогодні в Ужгороді відбулися дві сесії - міської та обласної рад. Найважливіше питання - зміни до бюджету. Перша в цьому році сесія міськради була на диво короткою. Депутати одноголосно проголосували за зміни до бюджету і швидко розійшлися. В облараді все було не так лаконічно: не вистачало голосів на деякі рішення, але бюджет все ж прийняли у новій редакції.

В Ужгородській міськраді на початку засідання депутати слухали колядки у виконанні діток. 

Затим мер Богдан Андріїв зачитав 3 поправки, які запропонували під час попередніх обговорень. Вони стосувалися додаткових коштів для медицини міста, профтехучилищ та програми благоустрою, повідомила прес-служба Ужгородської міськради на сторінці у Фейсбуці. 

Поправки до бюджету прийняли 29 голосами. Додали 2 мільйони медицині, зокрема, Міська дитяча лікарня отримає 500 тисяч гривень для закупівлі ліків та перев’язочних матеріалів, ЦМКЛ – 800 тисяч гривень, Пологовий будинок – 500 тисяч, Центр первинної медико-соціальної допомоги – 100 тисяч. Передбачили гроші й на Програму допомоги інвалідам та ветеранам 2-ої світової війни – 100 тисяч. 

Облрада підтримала 39 голосами оновлену редакцію обласного бюджету. Загалом бюджет області на 2016-ий рік становить 3,9 мільярдів гривень. 

На фінансування освіти  в обласному бюджеті на 2016 рік передбачено майже 248 мільйонів гривень, на охорону здоров'я передбачено 620 мільйонів. На соціальний захист та соціальне забезпечення виділили 118 мільйонів, а на культуру і мистецтво та на фінансування 15 обласних установ культури і мистецтва та виконання місцевих програм у галузі культури передбачено 57 мільйонів гривень, - пише Голос Карпат

На фізичну культуру і спорт передбачено видатки загального фонду у сумі 27 мільйонів гривень та спеціального фонду у сумі 4 мільйони гривень. Також депутати прийняли  програму „Спортивний майданчик на 2016-2020 роки” . Вона повинна стати третьою регіональною програмою такого типу. За час дії попередніх програм в області збудовано 70 сучасних ігрових майданчиків зі штучним покриттям.

На утримання облради у 2016 році піде майже 7 мільйонів гривень. Про це йдеться у рішенні Закарпатської обласної ради “Про структуру і чисельність виконавчого апарату обласної ради, витрати на утримання ради та її виконавчого апарату на 2016 рік”.

На ремонт Закарпатської ОДА виділили майже 11 мільйонів. 

Також депутати прийняли "Регіональну програму сімейної, демографічної, гендерної політики, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми на 2016-2020 роки", "Програму "Ромське населення Закарпаття" на 2016-2020 роки", "Про Програму інформатизації області на 2016-2018 роки" тощо.

А запланований проект рішення  “Про делегування повноважень обласної ради обласній державній адміністрації” ухвалити не вдалося. Депутати голосували двічі, через перерву, але голосів не вистачило.  

Кілька питань залишилися нерозглянутими, тож депутати вирішили зібратися наступного разу на засідання. Відтак сесію офіційно не закрили. 

Наприкінці засідання депутатм колядував вертеп. 

 

ProZak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com