image

Ужгород може опинитися без своїх представників в обласній раді

Про це на підсумковій прес-конференції з приводу закінчення виборів заявив керівник виборчого штабу Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Валерій Пацкан.

На виборах в обласну раду представники «Солідарності» перемогли в п’ятьох округах Ужгорода із шести. Але за новим законом в обласну раду проходять ті кандидати від партії, які здобули найбільший відсоток на своїх округах. Таким чином в Ужгороді, де точилася гостра конкурентна боротьба, вони, ясна річ, здобули менший процент голосів, ніж, наприклад, на Тячівщині та Рахівщині, де конкуренція була меншою. Таким чином Ужгород в обласній раді може опинитися без своїх представників у той час, як Тячівський та Рахівський район може бути представлений і десятком депутатів.

Найбільші відсотків в обласну раду «Солідарність» набрала в місті Хусті (29,7%), Міжгірському районі (28,2%), Перечинському районі (27,4%), Рахівському районі (25,5%), найменше голосів Блок Петра Порошенка отримав у Мукачеві (6, 5%), Берегівському районі (7,2 %),  Воловецькому районі (11,7 %).  В Ужгороді в обласну раду «Солідарність» отримала перше місце з показником у 20,3% голосів.

Валерій Пацкан не схильний драматизувати ситуацію, на яку сильно вплинула масова купівля голосів перед голосуванням, і вважає, що коаліція в обласні раді може сформуватися довкола «Солідарності».  

 

ProZak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com