image

В Закарпатті депутати однієї з міськрад відмовилися виконувати гімн на сесії

Депутати Тячівської міськради в Закарпатті відмовилися виконувати гімн України під час відкриття і закриття сесіях міськради

Як повідомляє сайт "Тячів.ком", на сесії Тячівської міської ради найбурхливішим стало обговорення питання «Про внесення змін до регламенту Тячівської міської ради сьомого скликання».

Як раніше повідомлялося, на попередній сесії депутати від ВО «Свобода» запропонували відкривати і закривати сесію міськради Державним Гімном України. Тоді Тячівський міський голова Іван Ковач запропонував спочатку обговорити цю пропозицію у профільній комісії, що й було зроблено. 
Сьогодні на засіданні сесії голова комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності і етики Едіта Петер повідомила про те, що думки членів комісії з цього приводу розійшлися. Були висловлені дві пропозиції: одна – щоби кожна сесія розпочиналася і завершувалася виконанням Гімну, а інша – тільки на початку першої та наприкінці заключної сесії. 
«Політизувати це питання немає сенсу, адже Гімн, як Прапор і Герб, – це один з трьох державних символів», – зазначив один з ініціаторів змін до регламенту – депутат міськради від ВО «Свобода» Володимир Гапун. Він закликав проголосувати за те, щоб Гімн звучав на кожній сесії, і додав, що його виконанням відкривають і закривають сесії Тячівська районна, Закарпатська обласна, Ужгородська міська ради. 
Міський голова теж просив депутатів не політизувати питання, адже Гімн – це символ держави. Втім, більшість депутатів проголосували проти цієї пропозиції. А депутат Іван Феєр (який, до речі, на виборах у міськраду очолював список президентської партії «БПП Солідарність»), висловився так: «Можливо, сесія має приймати рішення, потрібні громаді. А фарс – Гімн співати – не вопрос, можемо кожний день співати».  
Врешті перейшли до голосування. За те, щоби Державний Гімн звучав на кожній сесії,  проголосували всього сім депутатів. (Всього в Тячівській міськраді -- 25 депутатів).
Більшість депутатів проголосували за другу пропозицію: щоб гімн співали лише на першій та останній сесіях. Але міський голова запропонував ще раз повернутись до цього питання на наступній сесії, - повідомляє "Тячів.ком".

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com