image

Закарпатський губернатор та закарпатський нардеп влаштували словесну дуель

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль та народний депутат від Закарпаття Віктор Балога влаштували заочну словесну дуель.

Почалося все з того, що губернатор Москаль виступив із ініціативою впійманих правоохоронцями контрабандистів відразу відправляти до військкоматів.

Цю ініціативу розкритикував навіть міністр МВС Арсен Аваков. А для народного депутата Віктора Балоги  це був хороший шанс написати репліку на своїй сторінці у «Фейсбук».

«Спочатку все Закарпаття оголосили кланом і повісили ярлик ракової пухлини на тілі держави.

Зараз кожного закарпатця оголосили контрабандистом, якого треба забрати в АТО. Під виглядом боротьби з контрабандою повістки вручають громадським активістам, людям з позицією і всім неугодним. В той час, як реальні учасники схем, почувають себе прекрасно.

Питань нема – кожен повинен захищати свою державу, це обов’язок громадянина України. Але, все це дуже нагадує почерк Януковича, коли усіх менеджерів, програмістів, будівельників, священиків, які були на Майдані, наперед оголосили екстремістами і терористами. Так само закарпатців оголосили контрабандистами, щоб з ними було легше боротися. В Києві цьому аплодують стоячи, не розуміючи реально ситуації. А на Закарпатті люди просто шоковані. Влада забиває черговий цвях у питанні суспільного розколу.

А мені усе це нагадує сталінські штрафбати. Заградотрядом, мабуть, будуть служити добре обмундировані і озброєні підрозділи Нацгвардії – на найновіших «Кугуарах».

Ніколи не повірю, що мета цієї «мобілізації» - посилення обороноздатності. Бо якби влада хотіла зміцнити лінію фронту – вона б ніколи не боролася з добре вмотивованими добровольцями. Замість їх дискредитації, хлопцям потрібно дати зброю, амуніцію, «Кугуари», страховку і хорошу зарплату. І не потрібно буде нікого виловлювати в поїздах і на блокпостах. Але, очевидно, мета цієї кампанії зовсім інша. Відповідно і результат буде не таким, як на нього розраховує хтось у Києві», - написав Балога.

Геннадій Москаль вирішив не залишати цю репліку поза увагою. Прес-служба Москаля розповсюдила доволі різку відповідь, яка головним чином стосується репліки Балоги.

«Останнім часом деякі нардепи та політики взялися активно повчати мене в соцмережах, як правильно боротися з контрабандою на Закарпатті, - заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. - Після їхніх обурених питань, де порушені кримінальні справи по контрабандистах, чому вони не заарештовані, а також заяв, що затриманих не можна мобілізувати, бо вони розкладуть українську армію зсередини, у мене виникає питання – як взагалі ці персони потрапили в парламент чи стали політиками? Адже всім, хто хоч трохи слідкує за українським законодавством, відомо – в Україні кримінальна відповідальність за контрабанду (за винятком контрабанди зброї чи наркотиків) скасована ще в часи Януковича. Т

ому порушувати кримінальні справи, а вірніше відкривати кримінальні провадження, за контрабанду сигарет і т.д. в принципі не можна. Контрабанда в Україні на сьогодні – це адміністративне порушення, таке саме, як, наприклад, перехід вулиці на червоне світло. До адміністративної відповідальності, згідно із статистикою, притягається кожен третій громадянин, то що – тепер нікого з порушників не мобілізувати на захист країни, бо вони розкладуть армію? За такою логікою кожен закарпатець, що не хоче захищати свою країну, може взяти ящик сигарет, піти на кордон, дати себе затримати і таким чином уникнути мобілізації. Але ж це повний абсурд!

Якщо люди, котрі проходять по базах даних силовиків, як контрабандисти, місяцями не ночують дома, щоб не отримати повістку, а потім їх ловлять із сигаретами на кордоні, то вони в першу чергу мають бути мобілізованими й відправленими на схід України. Хай там продемонструють свій хист – пробираються через лінію розмежування, беруть сепарських «язиків» і т.д. Необхідний досвід у них уже є.

А різні поради, як треба боротися з контрабандою, чи «мудрі» розмірковування колишніх чиновників Адміністрації президента, котрі спочатку зрадили свою політичну силу й пішли на службу до Януковича, а потім разом із ним втекли в Росію й зараз переховуються від українського правосуддя, мені, як кажуть гуцули, по цимбалах!», -- повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Можна не сумніватися, що ця словесна перепалка просто так не закінчиться і продовження її буде. Окрім того, Геннадій Москаль налаштований доволі рішуче на обмеження влади Віктора Балоги в Закарпатті, тому причин принаймні для заочних словесних дуелей буде ще багато.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com