image

"Говерла" не отримала атестат на наступний сезон

"Волинь", "Говерла" і донецький "Металург" ризикують не зіграти у наступному сезоні УПЛ. 

Сьогодні атестати для участі в наступному розіграші української Прем'єр-ліги отримали 11 клубів з 14-ти. Отримали атестат "Динамо", "Шахтар", "Дніпро", "Зоря", "Ворскла", "Металіст", запорізький "Металург", "Олімпік", "Чорноморець", "Карпати" і новачок з першої ліги "Олександрія".

Не отримали заповітний документ "Волинь", "Говерла" і донецький "Металург".

У семи клубів Прем'єр-ліги є зауваження щодо фінансового критерію, а саме непогашених боргів. Чотири клуби ("Зоря", "Карпати", "Металіст" і запорізький "Металург") підписали меморандум про погашення заборгованості, завдяки чому і отримали атестат авансом.

Непідписання меморандуму з боку "Волині", "Говерли" і донецького "Металурга" фактично сприяло тому, що вони атестат не отримали.

Під заборгованістю розуміється борг перед ФФУ, УПЛ, гравцями і тренерами. Перед Федерацією і Прем'єр-лігою треба розрахуватися до початку наступного сезону, а з гравцями і тренерами - до кінця грудня 2015 року. Заборгованість перед гравцями та тренерами - це борги перед ними станом на кінець 2014 року (2015 рік не враховується).

Цікаво, що не видали атестат "Сталі" з Дніпродзержинська, яка  претендує на місце "Металурга" в УПЛ. Ймовірно, це пов'язано з тим, що очікується остаточне рішення власників донецького клубу, після чого "Сталь" повинна буде проходити атестацію за вимогами Прем'єр-ліги.

24

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com