image

Стартували нові сезони в українському проффутболі

Сьогодні розпочинається новий сезон в українській Прем'єр-лізі.

Увечері відбудеться суперкубковий матч між "Шахтарем" і "Динамо". Гра відбудеться в Одесі, початок о 21.00, трансляція на каналі "Україна".

За підсумками минулорічних сезонів у Чемпіонаті та Кубку перемогу здобув "Шахтар", "Динамо" стало другим. За час проведення Суперкубку 7 разів перемагав "Шахтар" і 6 - "Динамо".

Вже наступного дня, у неділю, розпочнеться 27-й сезон в українській Прем'єр-лізі ( КАЛЕНДАР).

Як і минулого сезону у турнірі змагатимуться 12 команд. На першому етапі буде проведено два кола (22 тури), і ще по два кола (10 турів) команди зіграють на другому етапі, але розділені на дві групи.

Замість вибулих "Дніпра" та "Волині" до УПЛ повернувся "Маріуполь" і "Верес". Команда з Маріуполя під різними назвами провела у головному турнірі 17 сезонів, "Верес" лише три (1993, 1994, 1995).

У Першій лізі (другий дивізіон) також розпочався сезон, перший тур проходить у п'ятницю-неділю. У поточному сезоні в Першій лізі гратиме 18 команд.

У Другій лізі Перший тур теж проходить цими вихідними. У двох групах ( західній і східній) змагаються по 12 команд.

Як і в минулому сезоні матчі Прем'єр-ліги транслюватимуться на каналах "2+2", "Уніан" та "Футбол 1", "Футбол 2". Матчі Першої ліги транслюватимуться з сайту ПФЛ і частково на каналі "XSport". Частина матчів Другої ліги транслюватиметься також на сайті ПФЛ.

* * *

П'ять українських клубів розпочнуть боротьбу у єврокубках. 

Учора відбулося жеребкування третіх кваліфайраундів Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

"Динамо" зіграє з "Янг Бойз" (Швейцарія). Матчі пройдуть 25/26 липня-1/2 серпня. "Шахтар" почне виступи у Лізі з Групового етапу, жеребкування якого відбудеться 24 серпня.

У Лізі Європи (27 липня - 3 серпня) "Олімпік" зіграє з ФК ПАОК (Греція), а "Олександрія" з переможцем пари "Астра" (Румунія)/"Зіря" (Азербайджан). "Зоря" включиться у боротьбу з Раунду плей-оф, жеребкування якого відбудеться 4 серпня.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com