image

У складі збірної Швейцарії на ЧЄ - 14 етнічних не швейцарців

Щойно у рамках Чемпіонату Європи з футболу, який проходить у Франції, закінчився мат між збірними Швейцарії та Албанії. Склад швейцарців просто шокує.

Мало того що тренером збірної Швейцарії є боснієць Владімір Петкович, так за цю команду грають 14 гравців із 23-х заявлених, які мають закордонне походження.

Так, за Швейцарію грають камерунці Франсуа Мубандж та Брель Емболо, чілієць Рікардо Родрігес, Йохан Джуру з Кот-д'Івуару, Денис Закарія з Конго, Желсон Фернандес з Кабо Верде, македонець Бларім Джемаілі, боснієць Харіс Сеферович, курд Ерен Дердійок. Але що найбільш цікаво, так це те, що у складі Швейцарії багато албанців, які грали проти збірної Албанії. Це: косовські албанці Шані Тарашай та Валон Бехрамі, а також етнічні албанці: Граніт Джака, Джердан Шакірі та Адмір Мехмеді.

Що стосується гравців, які народилися в Швейцарії, то вони складають  меншість. Це: Янн Зоммер, Марвін Хітц, Роман Бюркі, Штефан Ліхтштайнер, Ніко Ельведі, Стів фон Берген, Міхаель Ланг, Фабіан Шьор та Фабіан Фрей.

Зрештою, Швейцарія мінімально перемогла з рахунком 1:0, хоча грала більшу частину матчу в більшості.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com