image

В першому турі "Говерла" прийме "Дніпро"

Сьогодні відбулися збори учасників УПЛ. За його підсумками прийнято рішення зіграти новий чемпіонат сезону 2015/2016 у форматі попереднього — 14 команд у два кола. За таку формулу проголосували 9 з 14 учасників УПЛ. Проти були представники «Шахтаря» і «Зорі». Делегати від донецького «Металурга», «Дніпра» та «Волині» на зборах не були присутні. Новий чемпіонат тепер називатиметься Ліга «Парі-Матч».

Учасники турніру: «Динамо», «Шахтар», «Дніпро», «Зоря», «Ворскла», «Металіст», «Металург» (З), «Олімпік», «Волинь», «Металург» (Д), «Чорноморець», «Говерла», «Карпати», «Олександрія». Матчі першого туру відбудуться 18 липня (базовий день).

Під час жеребкування було розведено дві пари команд, аби 2 зустрічі не проходили в рамках одного туру в одному місті. Це «Карпати» та «Шахтар», а також запорізький «Металург» та «Зоря».

1 тур. 18 липня:

«Говерла» — «Дніпро»

«Ворскла» — «Волинь»

«Шахтар» — «Олександрія»

«Металург» (З) — «Зоря»

«Металіст» — «Карпати»

«Металург» (Д) — «Динамо»

«Олімпік» — «Чорноморець»

Також стало відомо, що за підсумками чемпіонату відбудеться перехідний турнір між останніми командами УПЛ і лідерами Першої ліги. Формат цього турніру стане відомий пізніше.

Залишається відкритим питання стосовно донецького «Металурга» та «Сталі». Поки що незрозуміло яка саме команда візьме участь у чемпіонаті.

КДК ФФУ повернув луганській «Зорі» три очки, відібрані кількома днями раніше, про це повідомив генеральний директор Прем'єр-ліги Петро Іванов перед стартом Загальних зборів УПЛ. Таким чином, луганський клуб знову зробив рокіровку з полтавською «Ворсклою», повернувшись на четверте місце в турнірній таблиці.

Загальні збори УПЛ вирішили не враховувати матч «Чорноморець» — «Металіст» у підсумковій турнірній таблиці чемпіонату України. Зустріч не має турнірного значення, тому підсумкова таблиця чемпіонату України буде без нього. Цей матч зіграно не буде. Нагадаємо, що матч «Чорноморець» — «Металіст» мав відбутися 26 травня в Одесі, але через заборону МВС так і не був зіграний.

Офіційно оголошено про місце проведення Суперкубка України з футболу. Як і передбачалося раніше, матч між «Динамо» і «Шахтарем» відбудеться 14 липня в Одесі. Номінальним господарем матчу буде столичний клуб.

КАЛЕНДАР ПЕРШОГО КОЛА

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com