image

Збірна України складається в основному з ужгородок

Жіноча збірна України з гандболу готується до матчів відбору до Євро-2016. Тренерський штаб команди на чолі з Борисом Петровським визначився зі списком гравців, з якого будуть обрані гандболістки для участі у березневих матчах проти Італії.

Згодом список буде скорочений, а поки що в ньому 6 гандболісток «Карпат», 4 – з «Галичанки» по одній зі «Спартака» та «Дніпрянки» інші - представниці інших чемпіонатів.

«Це наша загальна заявка. З неї ми оберемо 18-20 гандболісток, які будуть викликані на ігри проти Італії. — розповів в коментарі сайту ФГУ головний тренер збірної Борис Петровський. — В цьому списку всі найкращі, хто у нас зараз є. Нам потрібні перемоги і ми будемо за них битися. Перед першою грою плануємо зібратися третього березня».

Збірна України
Воротарі: Яблонська («Карпати»), Тимошенкова («Роман», Румунія), Гайович («Баєр», Німеччина).
Польові гравці: Лезінська, Кот, Мигович, Компанієць, Кільч («Карпати»), Воловник, Коновалова, Наталія Свчин, Смолінг («Галичанка»), Рудько («Спартак»), Проценко («Дніпрянка»), Передерій, Левченко («Ювента», Словаччина), Стельмах, Смбатян («Олімпія Бескид», Польща), Ващук, Зоря, Андрійчук («Ардешань», Туреччина), Борщенко, Ващук («Ростов-Дон», Росія), Підпалова («Діжон», Франція), Глібко («Роман», Румунія), Лаюк («Анкара Єнімахалле», Туреччина), Снопова («Муратпаша», Туреччина), Редька («Гомель», Білорусь), Уманець («Хайдунанаш», Угорщина), Ніколаєнко («Бекешчаба», Угорщина), Горільська (МТК, Угорщина).
Головний тренер: Борис Петровський. Тренери: Валерій Войналович, Леонід Ратнер.

Нагадаємо, в двох перших матчах відбору збірна України програла на виїзді Сербії (25:34) та вдома Чехії (20:24). Попереду у нашої команди ще чотири поєдинки.
10 березня: Італія – Україна
13 березня: Україна – Італія (Ужгород)
1-2 червня: Україна - Сербія
4-5 червня: Чехія – Україна
До фінальної частини Євро-2016 вийдуть по дві найкращі команді, від кожної з семи відбірних груп, а також одна команда з найкращими показниками серед тих, які посядуть треті місця.

yes-19_61

***

Тим часом ГК «Карпати» проведуть матчі 1/4 фіналу Кубку Виклику. 22 лютого у Скоп’є та 28 лютого в Ужгороді закарпатки зіграють із македонським «Вардаром».
1/4 фіналу
Матчі 20—21 лютого та 27—28 лютого: «Вардар» (Македонія) — «Карпати» (Україна), «Старт» (Польща) — «Ізмір» (Туреччина), «Рокаса» (Іспанія) — «Ізвор» (Сербія), «Кастамону» (Туреччина) — «Квінтус» (Нідерланди).

***

А вже у четвер—п’ятницю (11 та 12 лютого) на майданчику СК «Юність» відбудуться матчі 10-го туру Чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд Суперліги, в яких ужгородські «Карпати» прийматимуть львівську «Галичанку». Початок гри у четвер о 18:00, у п’ятницю — об 11:00.
10 тур
11—12 лютого: «Карпати» — «Галичанка». 26—27 лютого: «Економ-Університет» — «Реал», «Спартак» — «Дніпрянка».
Турнірне становище.
Тур стане заключним на першому етапі змагань. На другом етапі перша четвірка команд боротиметься у 4 зїзних турах. Кожна з команд проведе по 12 матчів.
Календар.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com