image

Успіх! Ужгородці стали чемпіонами та віце-чемпіонами Чемпіонату України з петанку

Дуже успішним виявився виступ членів Ужгородського петанк-клубу на Чемпіонаті України у Львові

У Львові щойно закінчився Чемпіонат України з петанку. Участь у фінальних іграх чемпіонату взяли ті гравці та команди, які пройшли відбори у своїх областях.

Квота для закарпатців складала - три команди в триплетах (по три гаравці в команді) та 6 учасників в індивідуальних змаганнях. 

Першого дня відбулися ігри команд-триплетів. Закарпатці були представлені двома ужгородськими командами та однією з Мукачева. Обидві ужгородські команди зіграли дуже успішно у своїх групах, перемігши суперників з Києва, Харкова та Львова і вийшли у півфінали з перших місць. А після перемог над своїми суперниками у пів-фіналах ужгородці змагалися між собою за золоті нагороди Чемпіонату України. 

Таким чином чемпіонами України 2016 року з петанку стала команда Ужгородського петанк-клубу у складі Ігор Заславський, Олександра Шевченко та Петро Гойс. Срібні нагороди дісталися іншій ужгородській команді у складі Олени Колодій, Романа Мамця (на заміні Андреас Дорошук) та Антона Ласько. Бронзові медалі чемпіонату дісталися команді з Харкова, які перемогли у матчі за третє місце киян.

Як розповів виданню Prozak.info капітан команди ужгородців Ігор Заславський, ця перемога є дуже важливою, бо за останні роки рівень петанку в Україні значно виріс, а на минулому Чемпіонаті України, який проходив у Києві, ужгородці не змогли здобути чемпіонства, поступившись у фіналі киянам. 

"Конкуренція неймовірна. Навіть срібні нагороди на минулому чемпіонаті ми вважали великим успіхом. А цього разу ми змогли навіть повернути собі статус кращих в Україні, що не може не радувати", - розповідає Ігор Заславський.

Наступного ігрового дня в індивідуальних змаганнях тет-а-тет фінал знову був ужгородським. Чемпіонкою України стала Олена Колодій, яка у боротьбі за золото перемогла колегу по клубу Антона Ласька. Третє місце у Павла Грибачова з Харкова.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com