image

Москаль вирішив йти в парламент не від Закарпаття, а від Луганщини

Чутки підтвердилися - екс-голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль таки буде балотуватися кандидатом в депутати Верховної Ради

Геннадій Москаль був одним із перших голів ОДА, які написали заяви про відставку. Москаль зробив це ще в квітні. 

Згодом він ще й оголосив про вихід з партії БПП Солідарність, яку очолював на Закарпатті з кінця червня минулого року. 

Було питання про політичне майбутнє Москаля. З його характером важко бути звичайним пенсіонером. Однак чиновницької посади йому вже ніхто б не дав. Перспективи були дві: дипломатична робота та депутатство. 

З дипломатичною роботою у Москаля нічого не вийшло. Саме тому йому залишалося балотуватися в депутати. До списку Москаля не взяла жодна партія, тому вихід один - йти самовисуванцем. Заступник Геннадія Москаля по ОДА, його вірний помічник, Ярослав Галас проговорився, що Москаль йтиме самовисуванцем, але нічого не казав про Закарпаття. 

І все ж  оточення Москаля проговорилося, що Москаль вже на Луганщині і саме там балотуватиметься кандидатом в депутати.

І ця інформація підтвердилася. ЦВК вже зареєструвала Геннадія Москаля кандидатом по мажоритарному округу №106 з центром в місті Сєвєродонецьк Луганської області. До цього округу також входить частина міста Кадіївка та частина Попаснянського району. 

Округ на самому кордоні з окупованою територією. Тут час від часу стаються військові протистояння. 

Як відомо, Геннадій Москаль очолював Луганщину у найгарячіший період і навіть потрапив під ворожий обстріл.  Москаля тут пам'ятають і тут залишилося чимало його тодішніх соратників. Звичайно, що в цьому регіоні значна частина місцевого населення прихильна до представників проросійського опозиційного блоку, але на лінії кордону з ЛНР є багато українських військових, на чиї голоси і сподівається Геннадій Москаль. Адже у першому турі президентських виборів Бойко разом з Вілкулом не набрали 50% голосів.  Тому шанси у Москаля є. Ну це якщо по цьому округу не підуть якісь інші кандидати від демократичних сил. 

Якщо ж Геннадій Москаль програє, то і його політична кар'єра на цьому закінчиться. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com