image

Тільки від сьогодні Москаль вже не голова Закарпатської ОДА

Нарешті Геннадія Москаля вже звільнено указом президента

Геннадій Москаль написав заяву на звільнення з посади голови Закарпатської ОДА ще 23 квітня. 

Тривалий час Москаля не було чути, а всіх етапів для його офіційного звільнення пройдено не було.

Більше того, Москаль ще з якогось дива вже після того, як написав за яву на звільнення, ще пригрозив, що оскаржуватиме рішення Кабміну про можливість створення ОТГ з центром у Мукачеві. 

Згодом було рішення глави уряду про звільнення 15 голів ОДА, але офіційно вони ще могли працювати, бо не було офіційного указу президента.

І ось сьогодні на брифінгу заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка оголосив, що президент Володимир Зеленський таки підписав указ про звільнення голів ОДА і, таким чином, від сьогодні Москаль вже точно не губернатор. 

При цьому, виконувати обов'язки голови ОДА поки буде перший заступник Москаля Іван Дуран. Це трохи дивно, бо донині в.о. голови ОДА було за вірним соратником Москаля Ярославом Галасом. 

Щодо Івана Дурана, то він 20 років пропрацював у СБУ, "курував" Чопську митницю, а потім раптово пішов в ОДА заступником. І не без скандалу, бо дивним чином Дуран задекларував 400 тисяч євро на банківському рахунку, а також купу землі та нерухомості. А ще купу нерухомості переписав на тестя й тещу. Саме Ярослав Галас тоді виправдовував Дурана, що все це багатство Дуран заробив ще до призначення на посаду заступника голови ОДА. Виходить, що заробив, коли був співробітником СБУ.

Нагадаємо, що сьогодні Рябошапка повідомив також про звільнення з посади керівника управління СБУ в Закарпатській області Володимира Пахнюка. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com