image

Чому Москаль знову намагається переконувати у своїй «недоторканості» на посаді голови ОДА

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль не спроста знову намагається переконувати політикум області в тому, що має право працювати на своїй посаді

Поведінка Геннадія Москаля трохи дивна. Коли він боровся за формування більшості в облраді, політичні опоненти від Віктора Балоги заявляли, що Москаль тут тимчасовий. Аргументи про тимчасовість базувалися на тому, що Геннадій Геннадійович досяг пенсійного віку, а також на тому, що згідно з новим законом про Держслужбу він не може поєднувати посаду депутата облради та голови ОДА.

Закиди опонентів змусили Москаля відбиватися. Для початку він оприлюднив лист президента Петра Порошенка, яким  йому дозволяється бути на держслужбі до 2019 року. Згодом оприлюднив лист-висновок Нацдержслужби, за  яким Геннадій Москаль може поєднувати посаду голови ОДА і депутатство.

Однак пройшло зовсім мало часу і Москаль… оголосив про відставку. Все через те, що головне керівництво ДФС мало намір прибрати з посади головного митника Закарпаття вірну людину Москаля Володимира Колєснікова. Зважаючи на доволі високий рейтинг Геннадія Москаля в Україні, керівництво держави приборкало цей конфлікт. Москаль залишився на посаді голови ОДА, але здобув ворогів серед союзників від партії «Відродження», чия фракція є в коаліційній більшості в облраді з фракцією Блоку Порошенка.

Москалю довелося вибачатися перед «Відродженням» і помиритися з головним патроном партії «Відродження» олігархом-нардепом Віталієм Хомутинніком.

І от зараз ніби й встановилася рівновага і порозуміння між Москалем та «Відродженням» в облраді, але Москалю постійно доводиться йти на поступки. Призначення ще одного заступника голови облради Петра Грицика від «Відродження» -- цьому доказ. Окрім того, Геннадію Москалю все важче домовлятися з союзниками по іншим питанням. Саме через це «зависло» на останній сесії обради питання призначення на посаду головного редактора газети «Новини Закарпаття» дружини вірного соратника Москаля Ярослава Галаса.

Але найгірше те, що Геннадій Москаль починає втрачати підтримку навіть серед своїх, а опоненти знову поширюють інформацію про те, що в Закарпаття присилають нового керівника ОДА, бо Москаль повинен йти на пенсію. Все це політтехнології, щоб розвалити команду Геннадія Москаля.

І ось сьогодні прес-служба Закарпатської ОДА знову поширює інформацію про те, що Геннадій Москаль може спокійно працювати до 2019 року.
«Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко направив офіційну відповідь голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю щодо його перебування на держслужбі після досягнення 65-річного віку. Роз’яснення Національного агентства стало відповіддю на звернення самого Г.Москаля, щодо якого політичні опоненти висловлювали претензії, пов’язані зі вступом у силу Закону України «Про державну службу» в новій редакції.
Як ідеться в роз’яснені, Г.Москаль може залишатися на займаній посаді до 7 червня 2019 року, оскільки, згідно з Конституцією України, закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі», - йдеться в повідомленні.   

Просто задайтеся питанням: для кого адресована ця інформація. І для чого.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com