image

Як бути продуктивним на роботі - 5 наукових досліджень

Підприємець Ларрі Кім у своєму блозі на Medium привів п'ять наукових досліджень про продуктивність.

Додайте MVP в свою команду

MVP - найцінніший гравець команди в баскетболі. У дослідженні «Productivity Spillovers in Team Production: Evidence from Professional Basketball», йдеться про те, що такі гравці збільшують загальний настрій колективу. Це ж стосується і в бізнесі - хороші співробітники позитивно впливають на роботу оточуючих. Таке ж правило діє і у зворотний бік - гірші працівники знижують продуктивність команди.

Обмежте розмови про політику в офісі

Через розмови про політику люди піддаються стресу, внаслідок чого не виконують потрібний обсяг роботи. Опитування Американської психологічної асоціації засвідчило, що кожен четвертий співробітник негативно сприймає розмови про політику на робочому місці.

Навіть якщо ви перебуваєте в різних «політичних командах», ви перебуваєте в колективі. Тому зробіть все можливе, щоб залишити політику за дверима офісу і виконати свою роботу.

Встаньте!

Чи може робота стоячи зробити вас більш продуктивним? Дослідження підтверджують, що так. «Дослідники аналізували роботу двох груп співробітників колл-центру протягом шести місяців. Учасники першої групи сиділи на робочому місці за звичайними стільцями. Співробітники другої групи мали можливість регулювати висоту сидінь - таким чином вони могли як сидіти, так і стояти під час робочого дня. Виявилося, що учасники другої групи були на 46% продуктивнішими», - йдеться в дослідженні Техаського університету A & M.

Озеленити робоче місце

Рослини не просто красиві. Озеленення офісу може підвищити продуктивність на 15%. Про це йдеться в дослідженні Ексетерського університету.

Чи не практикуйте мультизадачність

Людський мозок менш продуктивний, коли він намагається зосередитися на більш ніж одній меті за один раз. Люди, які звикли виконувати багато справ одночасно, працюють гірше, тому що відчувають труднощі з організацією своїх думок і фільтрацією непотрібної інформації, а також повільно переходять від однієї справи до іншої, йдеться в дослідженні Лондонського університету.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com