image

Аналіз грамотності дружини кандидата в мери Ужгорода Чубірки

На нашу поштову скриньку надійшов доволі розлогий лист-аналіз публікацій у одній із соціальних мереж дружини кандидата в мери Ужгорода Володимира Чубірки Ксенії Чопей. Лист надіслала філолог Ліна Тимарська.

Мимоволі я стала свідком дивної сварки у мережі «Фейсбук». Мова йшла про етику дружини голови обласної ради Закарпаття Володимира Чубірки, яка обурювалася зборами з дорогого автомобіля. Але мова не про це.

Я переглянула сторінку пані Ксенії Чопей у соцмережі «Фейсбук» і була шокована грамотністю другої леді Закарпатської області. І найбільше мене вразило те, що пані Чопей є доцентом Ужгородського національного університету.

Хіба це нормально? Доцент Ужгородського Національного Університету, практикуючий лікар центру планування сім’ї, Ксенія Чопей –  вражає своїм володінням рідною мовою, кількістю граматичних, змістових та пунктуаційних помилок.

Виникають  цілком логічні питання: Як вона писала свою кандидатську дисертацію? Як вона захистила кандидатську дисертацію з такою кількістю помилок у власних текстах?! Як людина, яка здобула вищу освіту може писати так безграмотно? Це ж неповага до себе, до читачів, до своїх батьків. До речі, я не знаю особисто батьків Ксенії, але багато про них чула. Батько Ксенії – Чопей Іван Васильович – декан факультету післядипломної освіти УжНУ. Людина поважна, авторитетна та шанована. 

Мати – Чопей Оксана Іванівна – один з найвідоміших та найкращих практикуючих лікарів УЗД (ультразвукової діагностики – ред.).

Сподіваюся, що це не батьки посприяли «пільговому» отриманню донькою звання доцента.

Ми з Вами вже мали одного «проффесора». Адже після Революції Гідності виборці  хочуть бачити у владі освічених, скромних та працьовитих представників, без міщанських збочень, у яких гармонійні родини та християнські цінності.

Аналіз забрав у мене багато часу, але варто уважно перечитати шедеври епістолярного жанру від пані «першої та не останньої леді» Ксенії та більше ніколи  не закривати очі на основу будь-якої людини – на грамотність.  Це варто знати!

Від редакції нагадаємо, що дійсно не так давно, кандидат в мери Ужгорода, кум Віктора Балоги – Володимир Чубірко повідомив на власній сторінці у  мережі Фейсбук, що не буде піаритися на власній дружині та на її нелегкій професії. Це відбулося після резонансних записів його дружини Ксенії в соціальній мережі, де вона вихвалялася сплатою податку на автівку вартістю в 100 тисяч доларів та хизувалася  жіночими сумочками вартістю 3000 євро. 

 

Варто зазначити, що останнім часом дружина кандидата в мери не розміщувала постів у соцмережах. Напевно, політтехнологи Володимира Чубірки вирішили , що так буде краще для самого кандидата. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com