image

Аналіз рекламних слоганів кандидатів у мери Ужгорода

Наш читач Василь Федів написав нам свій погляд на рекламні слогани кандидатів у мери Ужгорода.

"Пройшовся містом і побачив, що деякі кандидати в мери активно почали рекламуватися з білбордів. Звичайно, рекламуються головним чином ті, хто має на це гроші. Але тому й цікаво було проаналізувати, на що ж штаби кандидатів викидають ці кошти.

На мою думку, жоден з кандидатів не має креативних людей в штабах. Ну от що означає слоган голови обласної ради Володимира Чубірка «Змінити рідне місто на краще»? На краще що? І як? І що заважало це робити зараз, керуючи фактично у всій області?

Це саме стосується і нинішнього секретаря Ужгородської міськради Богдана Андріїва, який каже з білбордів: «Порядність у владі – порядок у місті». Тобто, Андріїв сам зізнається, що він не порядний, бо він зараз при владі, а порядку в місті немає. Та й взагалі, хто б говорив про порядність. Це ж той самий Андріїв, який переметнувся від Балоги до Ледиди, а тепер ще й пішов під Ланя. Це той Андріїв, який опікувався Антимайданом, а нині нам говорить про порядність. Виходить, що з Андріївом у владі, за його ж логікою, місту нашому кінець.

Насмішив і провладний кандидат Михайло Качур. У його штабі поки вистачило креативу на слоган «Я йду в мери!». Це таке, як «Я йду в баню!», або «Я йду в ресторан». Відповідно, напрошується «Та йди ти, Мішку, хоч до біса», бо що очікувати ужгородцям від твоїх походів у баню, ресторан чи в мери, так і не зрозуміло.

Кандидат в мери Вікторія Слюсаренко також багато не вигадувала. На одних рекламних бордах вона пише: «Для людей, про людей!». Що саме для людей і що про людей, люди повинні здогадатися самі.  А на інших Слюсаренко каже, що від успішного міста залежать успішні родини. Така от математика від бухгалтера. Тепер зрозуміло, чому у нас стільки розлучень і неблагополучних родин. Місто у нас таке занедбане.

А ще одна жінка-кандидат – податківець Ужгорода Марія Бадида – взагалі взяла собі армійську тематику для слогана: «Жінки бруду не бояться!». Танкісти можуть образитися, бо всім відомо, що це «Танки бруду не бояться». Ну може ще підійшов би цей слоган для ручної мийки «Кирхер», але до чого тут кандидат в мери міста?

Екс-мер Сергій Ратушняк нескромно так з білбордів оголошує «Повернемо місту порядок, стабільність і розвиток!». Такий собі натяк на те, що все воно було тоді, коли він був мером, а зараз воно кудись поділося, тому знову Ратушняка потрібно в мери. А виборці читають і чухають ріпи, в намаганні згадати ту стабільність і розвиток.

Щоправда, Ратушняк вивісив й інші борди, на яких, фактично єдиний з кандидатів, подав коротку програму про охайні двори, відремонтовані вулиці і прозору владу.

Наразі хотілося побачити, чим здивує ужгородців нинішній мер, який знову захотів стати мером, Віктор Погорєлов. Його штабу найважче вигадати рекламний слоган, бо все, що він би не обіцяв, все міг зробити за останні роки мерської каденції. Саме через те, все що каже до ужгородців Погорєлов, це його вітання Ужгорода з Днем міста. Ну-ну…».

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com