image

Балоги мають намір приєднатися до Антикорупційного руху Саакашвілі

Народний депутат від Закарпаття Віктор Балога має намір остаточно «поховати» свій політичний проект Єдиний Центр і влитися в Антикорупційний рух голови Одеської ОДА Міхаела Саакашвілі.

Про це нашому виданню повідомило джерело з оточення Віктора Балоги.

«У Віктора Балоги обговорювали питання майбутнього партії Єдиний Центр. У випадку виборів до парламенту на основі виключно пропорційної системи Єдиний Центр залишається за бортом. Наразі Віктор Іванович обговорює можливість вливання в Антикорупційний рух Міхаела Саакашвілі з надією на те, що на його основі буде створено партію. Балога також зондує уже найближчу співпрацю з антикорупційною групою фракції Блоку Петра Порошенка», -- повідомило нам джерело.

Джерело також розповіло, що найближчим часом Балога буде робити кілька гучних запитів в Закарпатті щодо корупції в обласній владі.

Нагадаємо, що останнім часом Віктор Балога дійсно зробив кілька антикорупційних заяв. Ще в середині минулого року він зокрема сказав:

«Нашу державу руйнує корупція. Вона всюди, починаючи з пологових будинків, закінчуючи кладовищами. Чи реально її побороти? Досвід країн Заходу, і конкретно США, говорить, що це можливо. Але, для цього потрібне головне – бажання».

Згодом появилася ще одна його заява: «У країні продовжують красти, імітувати реформи і боротьбу з корупцією. Навіть позитивні моменти, такі як створення Антикорупційного бюро, призначення уповноважених по боротьбі з корупцією в Генпрокуратурі, нівелюються тим, що на багатомільярдні корупційні схеми як і раніше закриваються очі. А це те ж саме, що оголосити війну кишеньковим злодіям, але не чіпати банківських грабіжників».

Наприкінці минулого року від нього була така заява: «Сьогодні корупція розвалює країну більше, ніж війна і тероризм. Розкрадання бюджету призвело до того, що без зовнішніх запозичень ми не можемо звести кінці з кінцями. Монополізація ринків друзями перших осіб держави не дає розвиватися економіці, а отже – робить кожного українця біднішим. Як тільки вичерпаються ресурси, які дуже швидко закінчуються, держави не стане».

Ну і зовсім недавно, після відомого конфлікту між Аваковим та Саакашвілі, Балога відкрито почав вихваляти Саакашвілі:

"Наскільки я з самого початку скептично ставився до Саакашвілі, настільки сьогодні я його підтримую в намаганні вивести корупціонерів на чисту воду. Те, що вчора відбулося на Раді реформ – наслідок кругової поруки Банкової і Грушевського. Президент з самого початку мав відреагувати на звинувачення в бік прем’єра, але не зробив цього, розуміючи, що сам не святий. В підсумку, спрацювала кругова порука: прем’єр-міністр закриває очі на корупціонерів президента, а президент – не чіпає оточення прем’єра.

Все може б тим і закінчилося, але виявилося, що Саакашвілі – єдиний у владі, кого це не влаштовує. Сподіваюся він грає не за одну із корупційних команд і буде таким ж принциповим і безкомпромісним у своїх оцінках щодо оточення президента. Дуже на це розраховую».

Не так давно двоюрідний брат Віктора Балоги Василь Петьовка увійшов у фракцію «Воля народу» в парламенті і після цього Єдиний Центр виключив Петьовку з партії. Тоді ми підозрювали, що однією з причин такого демаршу можуть бути політичні маневри. Скоріше за все, Балога розуміє, що сам перебував не тільки у законодавчій, але й виконавчій владі і опонентам не важко підняти всі архіви, які стосуються корпуцінйих діянь Віктора Балоги періоду його перебування на посаді голови Закарпатської ОДА, або ж на посаді міністра МНС.

Саме тому Балога для прикриття може проштовхувати в новий політичний рух спочатку Василя Петьовку, а потім вже влитися туди і самому.

Нагадаємо, що нещодавно було проведено Антикорупційний форум з ініціативи голови Одеської ОДА Міхаела Саакашвілі та членів антикорупційної групи парламентської фракції Блоку Петра Порошенка.

Один із членів антикорупційної групи нардеп Сергій Лещенко заявив, що не виключає можливості створення найближчим часом громадського руху, який потім може трансформуватися і в партію.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com