image

Чому зникла сторінка екс-мера Ужгорода Ратушняка у соцмережі Facebook

Відразу декілька народних депутатів Верховної Ради звинуватили колишнього мера Ужгорода Сергія Ратушняка у сепаратизмі через його допис у соцмережі Facebbok.

Як ми повідомляли, першими на допис Ратушняка відреагували українські націоналісти.

У цьому коментарі Сергій Ратушняк звинуватив владу у намаганні прийняти новий закон про мови, у якому, з його слів,  передбачено кримінальну відповідальність за нехтування українською мовою. Ратушняк натякнув, що у такому разі варто будувати стіни між областями, як це робить президент США Дональд Трамп на кордоні з Мексикою. 

Націоналісти звинуватили Сергія Ратушняка в тому, що він відкрито закликає до сепаратизму, а СБУ не реагує.

Згодом народний депутат Ірина Подоляк написала звернення в СБУ, у якому просила перевірити на порушення українського законодавства Ратушняком у двох його дописах. До листа було приєднано скан ще й допису, де Ратушняк називає українців хохлами. 

Згодом ще два народні депутати від Радикальної партії Ляшка звинуватили Ратушняка в Сепаратизмі - Олег Купрієнко та Ігор Мосійчук. І якщо Купрієнко лише сказав, що в словах Ратушняка заклик до сепаратизму і "незаконні дії в бік України", то Мосійчук також закликав СБУ зайнятися висловлюваннями Ратушняка. Але при цьому обидва радикали солідарно з Ратушняком засудили законопроект про мови, який на їхню думку наразі не на часі. 

"З одного боку, потрібно остудити запал тих ідіотів, які пропонують подібні законопроекти в воюючій країні, а з іншого боку, потрібно, щоб СБУ вирішили і дали оцінку заяві Ратушняка», - нарікав Мосійчук.

Як ми виявили, сторінка Сергія Ратушняка у мережі Facebook, на якій був згаданий допис, заблокована і не відображається.

Це може свідчити про те, що СБУ вже почала діяти на запит нардепів і Сергій Ратушняк на всяк випадок приховав сторінку. Взагалі то ця справа має мало перспектив, бо по-перше, Ратушняк не закликав відкрито до відокремлення регіону, а по-друге, він, скоріше за все, переконуватиме слідчих СБУ, що це не його сторінка.

Тим не менше, якщо СБУ порушить справу, то матиме достатньо повноважень, що проводити слідчі дії, включно з обшуками в помешканні екс-мера Ужгорода Ратушняка.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com