image

Коли буде засідання нової міськради Ужгорода

Активісти Громадської ініціативи Ужгорода "Кірпічка" пояснили, коли засідатиме Ужгородська міськрада нового скликання

 25 жовтня міська рада сьомого скликання втратить свою легітимність безповоротно. Однак, за законом вона ще може збиратись N-ну кількість раз і ухвалювати злочинні проти громади рішення. Саме тому маємо бути на варті й надалі поки не набуде повноважень нова легітимна влада (орієнтовно до 10 листопада включно).

Відповіді на питання, що часто задають ужгородці:

1) Коли буде проведено перше засідання новообраної ради?

Перша сесія новообраної міської ради скликається Ужгородською міською виборчою комісією не пізніш як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради в кількості, яка забезпечує повноважність складу ради (не менше 24 депутатів). Перше пленарне засідання першої сесії відкриває голова територіальної виборчої комісії, який інформує раду про підсумки виборів депутатів, а також про підсумки виборів міського голови. З моменту визнання повноважень депутатів ради нового скликання та новообраного міського голови головує на пленарних засіданнях ради першої сесії новообраний голова.

2) Чи можуть нові депутати зібратись на першу сесію без новообраного міського голови?

Так, можуть. У разі якщо на час проведення першої сесії міський голова не обраний (другий тур виборів 15 листопада), то рада обирає тимчасову президію з числа депутатів ради в кількості трьох - п'яти осіб. Члени тимчасової президії почергово головують на пленарних засіданнях ради до обрання секретаря ради. З часу обрання секретаря ради він головує на пленарних засіданнях ради.

3) Як довго триватиме реєстрація депутатів у ТВК?

Ужгородська міська виборча комісія на своєму засіданні не пізніш як на десятий день з дня голосування (25 жовтня) установлює результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів. Повідомлення про підсумки голосування та результати виборів, список обраних депутатів у багатомандатному окрузі не пізніш як на п’ятий день після встановлення результатів публікуються в друкованих засобах масової інформації або доводяться до відома населення в інший спосіб. Територіальна виборча комісія невідкладно інформує міську раду на її першому пленарному засіданні.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com