image

Прихильник путіна – коньячний барон Гісем – опинився під ще одним ударом

Київ тримає під пильним контролем справи проти директора Ужгородського коньячного заводу Володимира Гісема. Вседозволеність коньячного барона залишилася в минулому.

Соціаліст та регіонал Володимир Гісем при будь якій владі міг чемно заносити конверти куди потрібно і вирішувати свої справи. Він ігнорував вимоги колективу коньячного заводу скасувати незаконні збори і повернути його у власність колективу. Він спокійно приватизував підприємства шляхом незаконного поглинання. Згодом більшість з цих підприємств просто переставали існувати, а люди залишалися без роботи.

Але найбільш ганебною є його боротьба з власним сином Мирославом. Гісем-старший грубо незаконно заволодів акціями знакового підприємства Плодоовоч-Уж, більша частина акцій якого належала саме Мирославу Гісему, а також коньячний барон незаконно вилучив із засновників Комінвестбанку свого сина лише через те, що той не мав наміру брати участь у незаконних дерибанах. Більше того, згодом Гісем-батько ще й почав судові переслідування проти сина, залучивши для цього ряд «підгодованих» конвертами правоохоронців.

Але якщо раніше коньячному барону все сходило з рук, то зараз вже не так все просто.

Спочатку були викриття щодо прихильності Володимира Гісема до росії та його керівників путіна й медвєдєва. У Гісема співробітники СБУ під час обшуків знайшли портрети путіна, печатки російських підприємств, а преса оприлюднювала інтерв’ю коньячного барона російським виданням, у яких він вихваляв російського диктатора і говорив, що росія вже виграла третю світову війну.

Znimok-ekrana-2023-02-06-o-12.50.18_reference

Прихильність Володимира Гісема до росії і путіна це лише квіточки. Ягідками стало те, що НАБУ почало розслідувати справу по відмиванню коштів Рівненської атомної станції через фірми Гісема у тому числі і у Словаччині. Ця справа на дуже високому контролі в Києві і конверти коньячного барона вже не приносять результату. Відвертається від ненаситного «червоного директора» і місцева влада, яка не хоче бути причетною до оборудок.

І ось зараз, коли справа по відмиванню коштів Рівненської АЕС ще розслідується у Києві, по Володимиру Гісему буде нанесено черговий удар. Як стало відомо, його син Мирослав не мав наміру миритися з тим, як батько повівся з ним у 2016-му році. Мирослав Гісем фактично з нуля створив банк, який згодом став найкращим на Закарпатті і мав філії у багатьох регіонах України.

Саме Мирослав Гісем володів понад 43% акцій підприємства Плодоовоч-Уж і саме через це підприємство Гісем-старший мав намір здійснювати всі свої оборудки. Гісем-молодший був проти і тоді 31 травня 2016 року Гісем-старший проводить незаконні збори акціонерів, не запросивши на них найбільшого акціонера – Гісема-молодшого. Схема та сама, що і при прихватизації з десятка інших підприємств області  – збільшення статутного капіталу і, відповідно, перебирання більшості акцій під себе. Якщо до цього у Гісема-молодшого було 43.19% акцій, у фірми Гісема-старшого «Латуж» трохи менше 29%, то після незаконних зборів і збільшення статутного капіталу Плодоовоч-Уж до 10 млн. грн, у Гісема-молодшого залишилося 3% акцій, а Гісем-старший зі своєю фірмою «Латуж» отримав вже майже 95% акцій!

Після отримання монополії над Плодоовочем-Уж, Гісем-старший прибирає власного сина з Комінвестбанку і це при тому, що саме Гісем-молодший протягм майже 25-и років розвивав цей банк.

І якщо повернутися до суті, то проведення зборів акціонерів, на яких Гісем-старший захопив більшість акцій Плодоовоча-Уж, то вони абсолютно незаконні. І тут навіть не потрібно бути досвідченим юристом. У Статуті підприємства від 2012 року чітко вказано, що збори скликаються у випадку участі у них акціонерів, які володіють не менше 60% акцій! Гісем-старший зібрав збори, не запросивши на них Гісема-молодшого, а у того було понад 43% акцій, тобто, без нього збори нелегітимні, бо всі учасники не мали 60% акцій, як це зазначено у Статуті.

Звичайно ж, суд першої інстанції визнав ці збори незаконними. Але коньячний барон вирішив, що на рішення суду можна подати апеляцію і занести куди потрібно конверти, які мають чудодійну силу. І таким чином уже на рівні Верховного суду було вирішено скасувати рішення суду першої інстанції, але судді не знали, що написати у резолюційній частині, бо справа ж очевидна, то написали, що… був «невірний спосіб захисту».

І ось зараз Мирослав Гісем подав до суду позов уже з «вірним способом», як вказав Верховний Суд, з оскарженням не лише рішення зборів, але й із реєстраційних дій. Суд призначено на 1 лютого. І якщо раніше  коньячний барон був у фаворі і купував конвертами всіх і вся, то зараз все помінялося. Гісем-старший перебуває під постійним контролем з Києва та й судді вже не мають наміру підставляти свою репутацію, особливо зараз, коли корупція в Україні вже перебуває під наглядом партнерів зі США та Євросоюзу.

Таким чином, «червоного директора» битимуть за незаконні приватизації, за прихильність до росії, за відмивання коштів рівненської АЕС, за вивезення коштів до Словаччини, за незаконне отримання земель. Ну і невдовзі ми станемо свідками повернення коньячного заводу його справжнім акціонерам – колективу.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com