image

Що було на сесії Ужгородської міськради

 

Сесія в Ужгородській міськраді була нетривалою й, за попередньою інформацією. повинна продовжитися у понеділок. Все ж без скандалів не обійшлося: на початку сесії протестували ужгородці, потім було зафіксовано "кнопкодавство". Депутати вчергове не дали грошей Водоканалу, однак вже проголосували за земельні ділянки для учасників АТО і скасували рішення про забудову дитячого майданчику. 

Сесія почалася з протестів

Жителі 16-поверхівки протестували проти надання підприємцю Олександру Ковачу земельної ділянки поблизу 16-ти поверхівки, що на Проспекті Свободи, на три роки в оренду для будівництва бізнес-центру. Відтак під час сесії все ж не проголосували за будівництво. 

За двох депутатів "кнопкодавили"

Депутати з першого разу не змогли дозволити жителям площі Залізничної приватизовувати свої квартири. Під час другого голування Віктор Погорєлов попросив депутатів голосувати особисто. Саме тоді у залі й було зафіксовано "кнопкодавство". За свого колегу голосував депутат Ужгородської міської ради Віктор Бобіта. За кого точно проголосував кнопкодав — не відомо, але зазвичай на цьому місці сидить депутат Василь Бадида. Голосували також замість депутата Андрія Погорєлова, про що стало відомо після оприлюднення роздруківки голосування безпосередньо під час засідання. На обурення громади Віктор Погорелов відповів: "Нє мєшайтє работать!"

Учасники АТО отримають 35 земельних ділянок

На розгляд запропонували 37 земельних ділянок для учасників АТО. Але депутат Віктор Щадей попросив виключити із списку земельних ділянок два пункти, які стосувалися землі на вулиці Польовій. За словами Щадея, під прикриттям виділення земельної ділянки для бійців АТО, мерія намагалася відібрати у жителів багатоповерхівки їхню зелену зону. Відтак депутати погодилися та проголосували за виділення 35-ти ділянок.

Дитячий майданчик не забудують

Підприємству «Закарпатінвестбуд» не продовжать термін оренди. Саме це підприємство мало намір забудувати дитячий майданчик у районі вул.Можайського – Г.Свободи – 8 Березня (вул.Г.Свободи, б/н). Депутати Ужгорода скасували рішення попередніх депутатів щодо дозволу забудовувати подвір'я.

Водоканалу знову не дали грошей

Вже вдруге депутати міськради не проголосували за виділення грошей "Водоканалу", які повинні піти на оплату електроенергії ПАТ «Закарпаттяобленерго», на погашення податкової заборгованості та на інвестиційну програму, тобто вкладання коштів у розвиток мереж.Водоканал підготував звіт, який вимагали від нього минулого разу, але грошей так і не отримав. 

Продовження - у понеділок

Депутати розпрощалися до понеділка, оскільки кілька проектів рішень підряд не набрали достатньо голосів депутатів Ужгородської міської ради на сьогоднішній сесії. Віктор Погорєлов оголосив перерву у засіданні до 10.00 понеділка, 3 серпня. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com