image

В Ужгороді стартувала "гречка"

З наближенням виборів потенційні кандидати в мери Ужгорода вже активізувалися. 

Ми розповідали, що першу інформаційну атаку із потенційних кандидатів почав Віктор Щадей, який ще не так давно виконував обов’язки мера Ужгорода, незаконно змістивши з посади колишнього свого соратника Віктора Погорєлова. Згодом Віктора Щадея змістили з посади і люди Погорєлова і екс-регіонали.

Тепер Щадей випустив крупним накладом газету, у якій головним чином піариться на темі забудови дворів ужгородський багатоповерхівок.

По дворам Ужгорода пішов і нинішній голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, який поки «моні торить» інформацію потреб і обіцяє їх вирішити.

Але найбільш активно вступив у кампанію нинішній заступник мера Ужгорода Богдан Андріїв. Той не лише особисто з групою однодумців ходить дворами і встановлює лавиці та дитячі майданчики, але й вдався до традиційного способу, який пройшов чергову апробацію на виборах у Чернігові, розносить пакунки з продуктами.

Розпочав із Ужгородського територіального центру соціального обслуговування, де щедро роздав пакунки пенсіонерам.

Як відомо, галичанин Богдан Андріїв свого часу був радикальним націоналістом, потім пішов у Партію Регіонів і зараз є одним із фаворитів Єдиного Центру.

До речі, в Ужгороді зафіксовані масові по квартирні обходи представниками такого собі Агентства політичних досліджень «Соціум Карпат».  Як написав у соцмережах громадський активіст Євген Рахімов, «соціологи» просто збирають «базу даних», щоб встановити, хто може «продати свій голос».

«УВАГА. ЙДЕ ПІДГОТОВКА ДО ПІДКУПУ ВИБОРЦІВ. Спіймав сьогодні агітатора-соціолога від організації : "АГЕНЦІЯ ПОЛІТИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ "СОЦІУМ КАРПАТ". Ходять по хатам і проводять "соцопитування", з якого видно, що, м'яко кажучи, збирають базу даних потенційних виборців-двістігривневиків. З анкетних питань особливо цікаві такі пункти: «чи готові ви продати свій голос?» , «чи готові Ви працювати агітатором кандидата?», «яке ваше матеріальне становище?». При позитивних відповідях - беруть у людей номера телефонів», - написав Рахімов.

У коментарях до його посту було згадано, що саме це Агентство на минулих виборах поширювало інформацію про найбільший відсоток довіри у Роберта Горвата, який зрештою і переміг  (став нардепом).

Останнім часом запрошення на роботу так званих агітаторів є одним із видів підкупу. Агітатори за розповсюдження листівок та інших видів агітації отримують невеличку платню, а окрім того, преміальні після успіху кандидата на тому чи іншому окрузі після виборів. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com