image

В Закарпатті «Народний фронт» пішов у розріз «Солідарності»

Є ще одне підтвердження тому, що «Солідарність» Порошенка в Закарпатті не має монолітності.

Ми писали про те, що партійними справами Блоку Петра Порошенка «Солідарність» в Закарпатській області фактично керує представник Кличка Валерій Пацкан, усунувши від прийняття принципових рішень голову ОДА Геннадія Москаля.

Однак на фоні цього персонального протистояння є ще одне непорозуміння: стосунки Валерія Пацкана з екс-губернатором Закарпаття, лідером «Народного Фронту» Валерієм Лунченком.

Як відомо, «Народний Фронт» за певними домовленостями не йде на вибори самостійно, а також підтримує блок «Солідарність» і має багато своїх кандидатів за списками цього блоку. Однак в Закарпатті Лунченко вже навіть публічно оголосив, що підтримуватиме на виборах не «Солідарність», а «Партію конкретних справ».

Здебільшого ця партія бореться за місцеві ради на рідній Лунченку Хустщині. Зокрема, Валерій Лунченко в інтерв’ю газеті «Нарцисова долина» відкрито підтримав кандидата в мери Хуста Володимира Кащука, який тривалий час був мером Хуста і партійним функціонером партії Віктора Балоги Єдиний Центр.

«Володимир Павлович Кащук проявив себе як найефективніший міський голова за усі часи незалежності країни. Мені імпонує його прагнення докорінно змінити місто, тому свою підтримку втілюю в конкретну допомогу від мене як народного депутата», -- сказав Лунченко.

При цьому, кандидатом від «Солідарності» на цих виборах мера Хуста є Олександр Бордей.

Окрім того, Валерій Лунченко так відізвався про підтримку «Партії конкретних справ»:  «Сьогодні Хусту на його перехідному етапі потрібна партія, здатна згуртувати ініціативних професіоналів та незаплямованих патріотів свого міста. Так, партія нова, але обличчя там не нові для хустян, це відомі діячі у різних сферах, які конкретними справами відзначилися у місті… Я, як народний депутат, підтримую "Партію конкретних справ", тому що завжди високо оцінював професіоналізм людей», -- повідомив Лунченко у тому ж інтерв’ю назвав цю партію «нашою»:

«Так, наша політсила буде представлена поки тільки у міських радах. Проте ми підтримуємо земляків, які балотуються до Закарпатської обласної ради від інших партій. Зокрема, Володимира Шимоню та Михайла Рівіса», -- повідомив закарпатський екс-губернатор і голова обласного осередку «Народного Фронту» Лунченко.

До речі, ці два кандидата Лунченка доволі дивні у поєднанні: один екс-митник і нинішній заступник губернатора Москаля, а іншого називають контрабандистом, а Москаля, як відомо, був призначений головою Закарпатської ОДА, щоб боротися з контрабандою.

Василь Король, для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com