image

Версія бійки на Драгобраті від нардепів Луценка й Парасюка (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні на Закарпаття приїхали народні депутати України Володимир Парасюк та Ігор Луценко. Вони намагалися потрапити до СІЗО аби побачитись із затриманими бійцями ПС, через що на вході зчинилася невелика штовханина. 

Згодом нардепи все ж потрапили до СІЗО, де навіть встигли зробити спільне фото з бійцями. Світлину опублікував у себе на сторінці у ФБ Володимир Парасюк з таким підписом: "Від Хорвата всім: "Христос Народився"!

P.s. Пізніше напишу про російські рублі і як все було насправді".

Після відвідин бійців Парасюк і Луценко розповіли деталі інциденту, які встигли дізнатися. Відео опублікувало видання "Мукачево. нет".

Під час розмови з ужгородцями нардепи підтвердили версію, що конфлікт відбувся на побутовому грунті і додали, що причина недостатньої інформації щодо цього інциденту в тому, що розслідуванням займається стара міліцейська система.

Пізніше на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп Ігор Луценко опублікував деталі розмови з бійцями, а також написав причини бійки на Драгобраті:

"Суд фактично не відбувся. Звинувачених свідомо не доставили, послались на те, що заявку на конвоювання слід давати за 5 днів, а не за 2 з половиною, як було по факту. 
За ці два дні, бач, Нацгвардія не змогла організувати конвоювання на дистанцію в метрів 50 – ворота СІЗО виходять прямо на будівлю апеляційного суду в Ужгороді.
Робиться це для того, щоб не було картинки «покалічені АТОшники у клітці».
Ми здійняли скандал. Навіть головуючий суддя зробив вигляд, що став на нашу сторону, давши термін прокурорам, щоб ті спробували організувати термінове етапування, але ті «не змогли».
***
Суд ми облишили. Натомість вдалося прорватися у СІЗО. 
Фізичний стан в’язнів задовільний. У Педро болить голова і трохи нудить. Так само Бєс. Цвік нормально, Нацик теж ок, хоч і з фінгалом. З Хорватом бачилися в обласному управління – теж фізично ніби ок, хоча обличчя досить, мм, різноманітне. Командирські інстинкти не розгубив – прохав першу чергу витягнуть хлопців.
Загалом, СІЗО в Ужгороді значно краще, ніж у Києві. Може, тому що будувалося по чеському проекту, у 1928 році. Сходе трохи на американські тюрми. Особливість – прозора підлога на поверхах, сонце згори осяює увесь внутрішній простір коридорів. В камерах не видно грибка, на відміну від туберкульозної Лук’янівки.

***
По причина конфлікту. Персонал і власники Хати Магната є за поглядами ватниками. Ворогами, тобто. Вони самі з Горлівки. Власне, ніяких шансів у ПС не по конфліктувати з ними не було. Це мало статися.
Хлопців стріляли з резиностріла, обріза та мисливської двостволки. Дострілювали на дворі вже лежачих. Цікаво, чи буде відео з ЗОВНІШНІХ камер спостереження – тоді розкриється повна картина конфлікту та дій протилежної сторони, яку, виходячи з фактів, треба теж притягати до відповідальності за умисне нанесення тілесних ушкоджень.
На мій погляд, наявність цього відео може бути сигналом про об’єктивність слідства. Якщо його не буде –це просто розправа. 
Москаль, звісно, став на бік ватників. Все а бо практично все, що він оголосив на прес-конференції, є або міфом, або спотворенням фактів.
Суди будуть в п’ятницю починаючи з 10-30.
Треба туди їхати. Судді не почувають себе впевнено. Прокурори взагалі відверто бліді, як смерть. Треба тиснути.
***
Місцевий актив ніби включився у боротьбу. У поїзді та таксі тема Правого сектору звучить, з нотами співчуття.
Саме місто відносно тихе, але і жваве. Європейське планування – з пропорційно немалим пішохідним центром, де зранку чергують жебраки. Усміхнені цигани на вулицях, усміхнені цигани у СІЗО. 
Витрати на перебування склали десь 250 грн - їжа та ганяння на таксі".

Нагадаємо, що 10 січня  на курорті Драгобрат в готелі «Хата Магната» сталася бійка зі стріляниною. 

Читайте також:  Конфлікт на Драгобраті "роздули" з політичних міркувань? (ВІДЕО)

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com