image

Закарпатська "Солідарність" поскаржилася в ЦВК на ЄЦ Балоги

Закарпатська обласна організація Блоку Петра Порошенка "Солідарність" звернулася до ЦВК із заявою про грубе порушення партією Єдиний Центр Віктора Балоги виборчого законодавства.

Партія «Єдиний Центр» грубо порушила виборче законодавство у Великоберезнянському районі, подавши по двоє членів комісії на кожну ДВК, хоча мала право подати лише по одному.

Відповідно до закону України «Про місцеві вибори» та відповідної постанови ЦВК лише політичні партії, які мають фракції у парламенті, мають право на двох членів виборчих комісій в ДВК. Партія «Єдиний Центр», яка не має парламентською фракцією у Верховній Раді, подала по двоє членів ДВК в дільниці Великоберезнянського району від місцевих організацій партії – обласної організації ЄЦ та районної.

Згідно з додатком 1 до постанови ЦВК №291 від 14.09.2015, якщо дві місцеві організації подають кандидатури на членів ДВК, розглядається лише кандидатура вищестоящої організації, тобто, в даному випадку, обласної. В такому випадку кандидатура районної автоматично вважається відхиленою.

 

Тим не менше, Великоберезнянська ТВК зробила членами комісій кандидатури “Єдиного Центру” від обох організацій. При цьому голова комісії (представник партії «Батьківщина») ввела членів ТВК в оману, запевнивши їх, що провела консультації з юристами, які засвідчили, що порушення законодавства немає.

Після такого рішення члени ТВК від партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка” зателефонували на гарячу лінію Центрвиборчкому й отримали роз’яснення, згідно з якими таке рішення ТВК є грубим порушенням законодавства.

Пізніше, за нових підстав, Великоберезнянська ТВК зібралася на засідання й більшістю голосів вирішила зняти членів дільничних комісій ДВК, поданих районною організацією «Єдиного Центру». Однак секретар комісії, представник ЄЦ, та голова комісії, представник «Батьківщини» рішення ТВК блокують.

На даний момент, за два дні до проведення виборів, в ДВК Великоберезнянського району досі, в порушення закону про вибори, присутні по два члени комісії від ЄЦ, що ставить під сумнів законність волевиявлення виборців.

В зв’язку з цим обласна організація партії “Солідарність” – Блок Петра Порошенка” звертається до вищих компетентних органів із проханням втрутитися в ситуацію й змусити керівництво Великоберезнянської ТВК виконати рішення комісії й привести ситуацію до норм законодавства, - йдеться в заяві "Солідарності".

Варто відмітити, що заява була поширена сьогодні о третій годині ночі. У штабі "Солідарності", напевно, цілодобовий режим роботи.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com