image

Цьогоріч в Ужгороді буде ще більше петанку

Цікава французька гра набуває популярності в обласному центрі Закарпаття.

Як ми вже розповідали, щонеділі о 12:00 в парку ім.Героїв Майдану (навпроти Совиного Гнізда) проводяться майстер-класи для всіх охочих. «Щоразу до нас підходять все більше новачків, серед яких як ужгородці, так і гості міста. Ми навчаємо їх базовим правилам гри та розповідаємо про багаторічну історію цього виду спорту. Також проводимо конкурси з призами, як, наприклад, до Дня святого Мартина ми розіграли серед учасників оригінальний «зелений мед», – зазначає спортсменка Ужгородського петанк-клубу Юліанна Бонкало.

Наступним кроком популяризації стало укладання угоди про співпрацю між федерацією петанку України (ФПУ) та міським управлінням  у справах культури, спорту, сім’ї та молоді.

Відтепер петанкісти гратимуть і в рамках загальноміських свят. Зокрема, за підтримки управління, започатковано турнір для новачків «Sakura-preview».

Президент ФПУ Олександра Шевченко розповіла, що він пройде 18 квітня в рамках святкування фестивалю «Сакура-фест» та стане підготовчим для всіх, хто планує взяти участь у крупному міжнародному тірнурі «Сакура-2015». Як відомо, на це змагання в Ужгород з’їжджаються понад 100 спортсменів з більше як 10 країн.

 

«Ми готові співпрацювати з кожним, хто має бажання розвивати спорт, культуру та художню творчість в нашому місті. Адже саме такі різноманітні заходи і формують позитивний імідж краю», – відмітив начальник управління Євген Бобров.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com