image

Мукачівець встановив рекорд забігання на Говерлу

У неділю 5 червня мукачівець Сергій Расчупкін та Валентина Шевченко з Чернігова встановили нові національні рекорди з вибігання на Говерлу в рамках змагань Karpaty-Run 2016.

Довжина дистанції 8 кілометрів, старт на висоті 860 метрів фініш на вершині Говерли, висота якої 2061 метр. 26-річний закарпатець подолав цю відстань за 58 хвилин і 25 секунд. Попередній рекорд був встановлений львівським спортсменом-орієнтувальником Ярославом Пажухом у 2013 році під час змагань Goverla Race і дорівнював 1 годині і 4 хвилинам.

Переможницею в змаганнях серед жінок стала неодноразова призерка Кубка і чемпіонатів світу з лижного спорту, учасниця трьох Олімпіад Валентина Шевченко. Ії результат – 1 година і 10 хвилин. Другою – за 1 годину і 13 хвилин – на Говерлу вибігла багаторазова призерка чемпіонатів світу з гірського бігу полька Ізабелла Заторська, третьою – львів’янка Оксана Петрова (1:15).

Змагання є спільним українсько-польським проектом, який слугує етапом підготовки до серпневого забігу на Ельбрус — найвищу вершину Кавказу.

* * *

І вже у кінці червня у Карпатах відбудуться змагання з гірського бігу Chornohora Sky Marathon.

В рамках змагань буде проведено три забіги різної протяжності та складності:

Chornohora Sky Marathon — забіг, що проходить через весь Чорногірський хребет та вершину гори Петрос, протяжністю близько 53 км. та сумарним набором висоти більше 3000 метрів.

Chornohora Sky Race — вкорочена дистанція, загальною протяжністю близько 27 кілометрів.

Chornohora Vertical Kilometer — забіг на вершину гори Петрос с сумарним набором висоти рівно в 1000 метрів.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com