На Закарпатті вдруге провели спортивний фестиваль (ФОТО)

25 липня на Ужгородщині відбувся спортивний фестиваль «Середнє приймає друзів». Організований він представниками новоствореної  ГО "Нове покоління смт. Середнє" - братами Євгеном та Анатолієм Щербеями. Всебічну підтримку в організації цього свята їм надали президент “Ужгородської Федерації Єдиноборств” - Євген Молнар, засновник команди "STREET WORKOUT UZHGOROD" - Владислав Рущак та голова смт Середнє - Емеріх Крицкій.

 

Метою змагань є здоровий образ життя та популяризація спорту. Це неабияк важливо саме для сільської місцевості, адже в містах діє багато як спортивних гуртків, так і залів для занять спортом, а в селах, на жаль, таких закладів значно менше.

Фестиваль проводять другий рік поспіль. На цей раз у змаганнях брала участь молодь з Ужгорода, Мукачева та Хуста та сіл Ужгородщини. Кількість присутніх сягала близько трьохсот людей. Кожен спортсмен самостійно обирав для себе вид змагань, та й вибирати було з чого: жим штанги лежачи на кількість повторень, жим гирі, підтягування на перекладині + бруси, армрестлінг, біг (100 м), стрибки в довжину (з місця), футбол (по 5 осіб у команді) та перетягування канату (по 5 осіб у команді).

Окрім силачів, порадували публіку показові виступи по бойовим мистецтвам від учасників ГО «Ужгородська федерація єдиноборств» та молодіжної організації «Молодий патріот» з важкої атлетики від майстра спорту України - Олександра Стахова, феєричного шоу від команд «STREET WORKOUT UZHGOROD» та «STREET WORKOUT SEREDNYE». Дух змагань підтримував рок-гурт з Ужгорода «White Raven».

Обмежень за віковими категоріями не було. Гідні результати демонстрували як чоловіки зрілого віку, так і дітлахи. Наймолодшому учаснику змагань всього 8 років.

Після завершення змагань учасникам  вручили нагороди і грамоти, а також пригостили смачним бограчем та картоплею по-домашньому.

 «Прикро дивитися на молодь, яка на межі деградації. Такими змаганнями ми хочемо підштовхнути людей до спорту, до збереження духовних цінностей». Результати роботи ГО "Нове покоління смт. Середнє" вже помітні: цьогоріч в змаганнях взяло участь набагато більше людей, що свідчить про прогрес - ми вручили 60 медалей. Та й сама організація свята дещо змінилася, були виправлені минулорічні помилки»,  - розповів один з організаторів Анатолій Щербей.

ГО «Нове покоління» займається не тільки спортивними фестивалями. Також вони проводять благодійні акції, інформаційно-просвітницькі роботи серед населення, сприяють волонтерській діяльності. Нині організація збирає матеріальну допомогу для дітей з Чертежської спеціальної школи-інтернату. У планахГО "Нове покоління смт. Середнє"- проведення зимового спортивного фестивалю.

Результати змагань:
Жим штанги на кількість:
Вагова категорія до 80кг:
1 місце - Туряниця Юрій
2 місце - Крецула Олександр
3 місце - Король Олександр
Вагова категорія вище 80кг:
1 місце - Голик Олександр
2 місце - Вінер Федір
3 місце - Ярович Андрій
Жим гирі:
Вагова категорія до 80кг:
1 місце - Марканич Михайло
2 місце - Білей Юрій
3 місце - Шереш Тіберій
Вагова категорія вище 80кг:
1 місце - Пилип В'ячеслав
2 місце - Желізник Ілля
3 місце - Повханич Іван
Турнік+бруси:
1 місце - Белович Богдан
2 місце - Дудинець Іван
3 місце - Малинич Олександр
Армрестлінг:
Вагова категорія до 80кг:
1 місце - Потураєв Михайло
2 місце - Логойда Артур
3 місце - Малинич Олександр
Вагова категорія вище 80кг:
1 місце - Ярович Андрій
2 місце - Олійник Богдан
3 місце - Марці Жолт
Біг(100м):
1 місце - Кравченко Юрій
2 місце - Куликовський Сергій
3 місце - Довганинець Олександр
Стрибки в довжину(з місця):
1 місце - Туряниця Юрій
2 місце - Туряниця Василь
3 місце - Яноші Томаш
Футбол:
1 місце - ФК Вовкове
2 місце - ФК Баранинці
3 місце - ФК Середнє
Перетягування канату:
1 місце - Середнє
2 місце - Нижнє Солотвино
3 місце - Розівська Січ

 

Людмила Бескид, студентка відділення журналістики УжНУ,

фото автора

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com