image

Закарпатські волейболістки стали Чемпіонами Європи

На початку липня у Франції відбувся чемпіонат Європи з волейболу серед спортсменів з порушеннями слуху. Жіноча збірна України виграла золоті нагороди. За команду грали дві представниці Закарпаття — Марія Бадида та Карина Балог. У фіналі наші спортсменки обіграли збірну Росії — 3:0. Чоловіча збірна виборола бронзові нагороди, у її складі грав закарпатець Іван Янцо.

Подібні змагання відбуваються за традицією кожні чотири роки і проводилися вже у дев’яте. Париж вперше став господарем турніру.

Жіноча збірна України під керівництвом Леоніда Касицького була на голову вищою за своїх суперниць. Достатньо сказати, що за весь турнір наші дівчата програли лише одну партію. У раундах плей-оф українки в 1/4 фіналу здолали збірну Угорщини – 3:0, у 1/2 фіналу Туреччину – 3:0. Нарешті у фінальній грі «синьо-жовті» розгромили команду Росії – 3:0 (27:25, 25:23, 25:23).

Жіноча збірна України: Христина Задорожня (капітан), Карина Балог, Наталя Лінхур, Наталя Нагібіна, Інга Семізенко, Анна Білоус, Юлія Касицька, Ірина Мосійчук, Ірина Мирошнікова, Ірина Ковальчук, Ангеліна Касицька, Марія Бадида. Головний тренер – Леонід Касицький, асистент головного тренера – Микола Остапенко.

Чоловіча збірна України на цих змаганнях також святкувала успіх. Наша команда під орудою головного тренера Юрія Грицюти посіла третє місце, і, якби не поразка в півфіналі від Туреччини, також могла б претендувати на головні нагороди. Вийшовши до чвертьфіналу українці пройшли Польщу – 3:0, у півфіналі поступилися збірній Туреччини – 2:3, а в матчі за третє місце здолали італійців – 3:0.

Чоловіча збірна України: Олександр Полторацький (капітан), Леонід Дейнека, Володимир Зеленський, Дмитро Ренкас, Сергій Бачурін, Ігор Загородній, Олександр Прохорчук, Єгор Цимовський, Олексій Кошкаров, Валерій Радченко, Ігор Завіруха, Іван Янцо. Головний тренер – Юрій Грицюта.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com