image

Москаль "купив" угорців посадою у виконавчій владі

Голова Закарпатської ОДА та керівник фракції партії "Солідарність" Геннадій Москаль пообіцяв представнику Партії угорців посаду першого заступника голови ОДА в обмін на створення коаліції більшості в облраді.

Про цей йдеться на сайті Москаля.

"Голова ОДА та лідер депутатської групи «Блок Партії Порошенка «Солідарність» у Закарпатській обласній раді Геннадій Москаль провів зустріч із депутатською групою Партії угорців України (КМКС), восьмеро представників якої потрапили в облраду за результатами місцевих виборів. У зустрічі, мета якої – консультації щодо можливої конфігурації більшості в обласній раді теперішнього скликання – взяв участь також голова КМКС, народний депутат України Ласло Брензович.
Керівник області поінформував депутатів про переговори з віце-прем’єр-міністром Угорщини Жолтом Шемʼєном, які відбулися минулої суботи в Сваляві після вшанування пам’яті угорців, що загинули внаслідок політичних репресій.
– Ми дійшли з паном віце-прем’єр-міністром спільної думки про те, що головне завдання КМКС – це відстоювання інтересів угорської громади на Закарпатті, – повідомив Г.Москаль. – І обласна держадміністрація, так само, як і група «Солідарність» у обласній раді, готові цьому всіляко сприяти. Програмні положення КМКС краще реалізувати, якщо представники угорської громади Закарпаття будуть інтегровані в органи виконавчої влади. Тому я пропоную їм посади 1-го заступника голови ОДА, який серед іншого займатиметься питаннями євроінтеграції, а також посади заступників директорів департаментів охорони здоров’я, освіти, соціального захисту та заступника начальника управління культури. Крім того, облдержадміністрація сприятиме об’єднанню територіальних угорськомовних громад у рамках реформи децентралізації, якщо такого об’єднання захочуть самі громади.
У свою чергу лідер депутатської групи КМКС Йосип Борто зазначив, що КМКС зацікавлена в стабільній роботі новообраного депутатського корпусу.
– Більшість у обласній раді можна утворювати за допомогою різних конфігурацій, – зазначив Й.Борто. – На минулій сесії ми намагалися створити коаліцію з «Єдиним центром», однак оскільки це не вдалося, то слід утворювати більшість з іншою конфігурацією. КМКС відкритий до співпраці, а пропозиції, висунуті нам головою ОДА, дуже приємні. Ми розглянемо їх у найкоротші терміни.
Про результати зустрічі Г.Москаля з депутатською групою КМКС уже поінформоване як вище керівництво України, так і віце-прем’єр-міністр Угорщини Жолт Шемʼєн, якому по дипломатичних каналах направлено відповідного листа", - йдеться в повідомленні.

Як ми повідомляли, завтра відбудеться друге засідання сесії Закарпатської облради нового скликання, на якому депутати обиратимуть голову ради.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com