image

Нова війна між Балогою та Ланьом. На цей раз у Сваляві

У Сваляві йде жорстке протистояння між Віктором Балогою та Михайлом Ланьом за мера

Вся причина в тому, що кандидат в мери Сваляви від Єдиного Центру Балоги Іван Микулиця та кандидат від «Відродження» нинішній мер Сваляви, рідний брат нардепа Михайла Ланя Іван Ланьо набрали майже однакову кількість голосів.

Звичайно, що за такої ситуації не виключені фальсифікації і навіть силові дії. Так і сталося. Фактично вся Свалява наповнена тітушками як з боку Михайла Ланя, так і Віктора Балоги.

Наразі в Сваляву прибули додаткові спецпідрозділи міліції. Як повідомляє наш кореспондент, ситуація вибухонебезпечна і може відбутися силове протистояння.

Сам Віктор Балога так пояснив ситуацію:

«Друзі, мушу вам розповісти, що відбувається у Сваляві Закарпатської області, бо вам про це, швидше за все, не розкажуть в новинах.

Ситуація загострюється з кожним днем, є ризики фальсифікацій і факти використання людей спортивної зовнішності.

В місті вже третю добу триває процес встановлення результатів голосування. На виборах міського голови переміг кандидат від «Єдиного Центру» Іван Микулиця. Його опонентом був діючий мер міста, рідний брат Михайла Ланя - Іван Ланьо, більш відомий в кримінальному світі, як «Осел».

Голосування проходило з численними порушеннями, які фіксували члени команди Микулиці на кожній дільниці в місті Свалява. Станом на ніч 26 жовтня наш кандидат перемагав з відривом в 120 голосів. Але, коли залишилося дорахувати 2 з 8 дільниць, на одній з них відбулося вкидання бюлетенів, в результаті чого Іван Ланьо «випередив» Микулицю на 9 голосів. Коли представники «Єдиного Центру» добилися перерахунку бюлетенів на окремих діяльницях, то розрив дивним чином скоротився до двох голосів.

І тут почалося найцікавіше. Вчора ввечері, коли штаб Івана Микулиці подав заяви в міську виборчу комісію про перерахунок голосів на всіх виборчих дільницях, її оточили близько 100 людей спортивної зовнішності. Не відомо, яку мету вони переслідували – захопити приміщення комісії, вчинити погром, знищити документи?

Факт того, що ні генерал-губернатор Закарпатської області, ні привезений з АТО начальник УМВС, ні нова поліція не змогли цьому нічого протиставити. Все закінчилося тим, що представники «Єдиного Центру» змогли вийти з приміщення лише під супроводом міліції. Людей спортивної зовнішності, як і годиться, міліція не чіпала.

Сьогодні має відбутися перерахунок голосів на всіх дільницях Сваляви. Ризики, що він буде зірваний в силовий спосіб, дуже високі. Надії на те, що влада, в особі керівника ОДА і начальника УМВС, забезпечить законність, дуже не високі. Підозр на те, що влада працює у зв’язці з бандитами, все більше. Хотів би помилятися, але таке враження, що все це відбувається за мовчазної згоди з Києва. Але ми будемо боротися за кожен голос нашого кандидата і зробимо все, що в наших силах, щоб не допустити перемоги бандитів над законом».

Як ми повідомляли, у сумнозвісних мукачівських подіях також були задіяні ці два нардепи. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com