Усі новини

"Говерла" без трансферів: коментар Шуфрича і Грозного

"Говерла" без трансферів: коментар Шуфрича і Грозного

Ужгородську "Говерлу" серйозно покарано Палатою з вирішення суперечок ФІФА - забороною на реєстрацію нових гравців на два майбутніх трансферних вікна (зимовий і літній). Це покарання "Говерла" отримала за розірвання контракту без поважної причини в захищений період з румунським нападаючим Маріусом Нікулае.
У закарпатському театрі поставлять «Швейка»

У закарпатському театрі поставлять «Швейка»

У п’ятницю, 16 жовтня, Закарпатський обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв відкриває свій 70-й ювілейний сезон. На суд глядача буде винесено виставу «Турецька шаль» за Квіткою-Основ’яненком.
Закарпатці власними силами знищують дерев’яні церкви, — Михайло Сирохман

Закарпатці власними силами, за великі гроші знищують дерев’яні церкви, — Михайло Сирохман

  “В Україні сьогодні налічують майже 2,5 тисячі дерев’яних церков. Такого різноманіття архітектурних стилів й оригінальних вирішень немає ніде. У наших церквах гармонійно поєднані функціональність і краса”, — стверджує художник, мистецтвознавець, філолог, дослідник дерев'яних церков Закарпаття Михайло Сирохман. Про ці культові споруди він знає практично все: від унікальних особливостей, які має кожна церква — до наслідків перетворень таких церков. Науковець переконаний, що громади, у віданні котрих знаходяться такі архітектурні споруди, не усвідомлюють того, який скарб мають у власному селі. 
Закарпатські роботодавці - одні з найактивніших

Закарпатські роботодавці й пошукачі - одні з найактивніших

Порівняно з попереднім кварталом найменше нових вакансій з’явилось у Волинській, Одеській і Дніпропетровській областях. Найактивнішими роботодавці були в Закарпатській, Івано-Франківській, Чернігівській, Кіровоградській і Тернопільській областях. А от пошукачі були найбільш активними в Чернігівській, Житомирській, Івано-Франківській, Закарпатській та Запорізькій областях. Саме тут розмістили найбільше нових резюме порівняно із попереднім кварталом. Найменше нових резюме було у Волинській, Дніпропетровській, Вінницькій областях, Києві та області.
Правила здорової осені від закарпатських рятувальників

Правила здорової осені від закарпатських рятувальників

Спекотне літо вже давно закінчилось. Тож, скажемо привіт осені з її дощами, жовто-червоним листям... і сезонною застудою. Час загострень хвороб, поганого настрою - такою осінь стає для більшості з нас. 
Незаконне вивезеня дитини до США вже розслідують

Незаконне вивезеня дитини до США вже розслідують

Як ми повідомляли, директор однієї зі шкіл-інтернатів на Закарпатті дозволив дитині виїхати до США і не повідомив про це ні департамент освіти ОДА, ні орган опіки й піклування Ужгородського виконкому, де учень перебуває на первинному обліку. 
Великий Березний прикрасили чотири дерев’яні скульптури (ФОТО)

Великий Березний прикрасили чотири дерев’яні скульптури (ФОТО)

Новою візитівкою гірського районного центру Закарпаття стали чотири дерев’яні скульптури авторства Андрія Пузакулича – художника, різьбяра, майстра високого рангу з сусіднього містечка Перечин. 
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com