Усі новини

Грозний критикує можливий формат Прем’єр-ліги

Грозний критикує можливий формат Прем’єр-ліги

В суботу—неділю відбудуться матчі 21-го туру. Першим поєдинком буде протистояння в Ужгороді «Говерла» — «Зоря». У першому колі перемогла луганська команда 2:1. У тому матчі ужгородці вели з 26-ї хвилини, коли зі штрафного забив Шацьких. А з 57-ї хвилині «Говерла» грала в меншості — за грубу гру Ягодінскіс отримав другу жовту картку. Через хвилину «Зоря» зрівняла рахунок, а на 76-й хвилині забила другий гол.
Що написав про Ужгород Сергій Жадан

Що написав про Ужгород Сергій Жадан

Сергій Жадан завітав до Ужгорода у рамках проекту «Війна та культура: діалог ворогів», який реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», і презентував у свою нову книгу «Життя Марії». Також ProZak записав бліц-інтерв’ю з письмеником. Під час прес-конференції Жадан розповів і про те, що з усіх міст, де відбуваються презентації, письменник пише блоги і публікує на одному з всеукраїнських сайтів, відтак опісля з’явиться цикл подорожніх нотаток. 
СБУ просять заборонити "Русское радио" в маршрутках

Закарпатську СБУ просять заборонити "Русское радио" в маршрутках

Відреагувати на поведінку "водія маршрутки №1 м. Ужгорода, який слухав публічно пісню, яка закликає росію знищити всю Україну, нецензурно ображає Українську націю, і який погрожував, що "замочать у сортирі" всіх активістів Майдану, волонтерів і бійців України" просить СБУ ужгородець Адріан Опачко. Він написав відповідну заяву в управління, і якщо не буде реакції - документ "загуляє в облпрокуратуру і в генпрокуратуру".
1910 року в Ужгороді з 16 тисяч 13 становили угорці

1910 року в Ужгороді половину населення становили угорці

Принаймні такі дані відображені на пропагандистському плакаті т 1920 року із інфографікою етнічного складу населення міста Ужгород. Не вірити плакату можна, однак перепис населення теж наводить переважння угорського населення. 
400 тисяч сімей отримали "листи щастя" для субсидій

400 тисяч закарпатських сімей отримали "листи щастя" для субсидій

Як ми повідомляли, вчора під час прес-конференції голова Закарпатської ОДА Василь Губаль просив закарпатців заповнювати анкети для отримання субсидій. Сьогодні з’явилася інформація щодо "гарячих ліній", на які можна звертатися у районах з метою отримання певної інформації про субсидії. 
Чемпіон Закарпаття з шахів - Віктор Бунда

Чемпіон Закарпаття з шахів - Віктор Бунда

18— 19 квітня в Ужгороді пройшов чемпіонат Закарпаття з класичних шахів серед чоловіків. У змаганнях взяли участь 43 спортсмени. Цьогорічним чемпіоном став 31-річний ужгородець Віктор Бунда, який набрав 6 очок з 7 можливих. Другим став 67-річний ветеран Володимир Рижонков, третім — Юрій Ісак.
В Ужгороді відбувся Чемпіонат Закарпаття з орієнтування

В Ужгороді відбувся Чемпіонат Закарпаття з орієнтування

В Ужгороді за підтримки управління молоді та спорту ОДА протягом вихідних відбулися традиційні щорічні обласні змагання "Закарпатська Весна – 2015" - Чемпіонат області на коротких та скорочених дистанціях зі спортивного орієнтування.
Фотомандрівка в український ресторан “Барвінок” у Кошице

Фотомандрівка в український ресторан “Барвінок” у Кошице

  У самому серці словацького Кошице, біля знаменитого готичного католицького собору Св. Єлизавети вже півроку працює чи не перша у Словаччині українська ресторація “Барвінок”. Емігрант із України Геннадій Міхнов разом із родиною заснували й відкривали заклад і всі тут працюють. Господар розповів Prozak про стартовий капітал і правила гри, гостей із Чилі й Перу, про українські сукні й рушники початку ХХ століття... Була і дегустація :)
Цілий тиждень присвятили книзі в ужгородській школі

Цілий тиждень присвятили книзі в ужгородській школі

Відомі закарпатські письменники і журналісти взяли участь у «Тижні книги», який тривав в Ужгородській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням англійської мови з 14 по 17 квітня. Зустрічі організували під час уроків літератури, аби діям було цікавіше освоювати навчальну програму. 
Закарпатських суддів перевіряють люстратори

Закарпатських суддів перевіряють люстратори

Відокремлений підрозділ «Закарпаття» національного люстраційного комітету з питань запобігання і протидії корупції проводить комплексну перевірку закарпатських суддів, яких влада хоче призначити пожиттєво.
Закарпатських пільговиків перевозитимуть безкоштовно

Закарпатських пільговиків перевозитимуть безкоштовно

Про те, як вирішується конфлікт із закарпатськими перевізниками, розповів журналістам під час прес-конференції голова Закарпатської ОДА Василь Губаль. Йшлося також про отримання субсидій, ЗНО, голів РДА. Мас-медійникам розповіли й про ситуацію із солотвинським солерудником та вирішення ситуації з проявами вандалізму на Закарпатті. 
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com