image

Москаль натравив на маргінала Данацка силовиків

Громадський активіст Іван Данацко таки довів голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля до сказу і той натравив на нього силовиків

Іван Данацко дивний громадський активіст. Тобто, з ним якось не зручно себе почувають навіть інші громадські активісти.

Варто пригадати  так званий «Тарифний Майдан» перед стінами будівлі обласної влади. Фактично це був індивідуальний протест Данацка, бо його ніхто не підтримував. Після тривалого тримання на Народній площі одинокого намету, так званий «майдан» довелося згорнути…

Іван Данацко не розумів, чому його ніхто не підтримує, тому намагався бути учасником фактично усіх протестних акцій і там якось «засвітитися». Постійно були провали. Востаннє він варив бограч для «пересічників», які перекрили державний кордон на КПП «Ужгород».

Останні акції Івана Данацка створили йому новий імідж і псевдо – Іван Кувалда. Все через те, що Данацко ходив по держустановам і збивав кувалдою кодові замки. Акції доволі креативні, але підтримки у громади і вони не мали.

Якщо пригадати стосунки Івана Данацка та Геннадія Москаля, то вони були критичними лише одного разу, коли Данацко якось невчасно привів до голови ОДА кількох пенсіонерів. Москаль, напевно, не був готовий вислухати гостей, а тим більше, він знав, що раціонального зерна в тих розмовах не буде, бо Данацко вперто чомусь вимагав пониження тарифів від Москаля, а не Кабміну. Одним словом, Геннадій Москаль вкотре зірвався на матюки.

І ось сьогодні голова Закарпатської ОДА, схоже, знайшов зачіпку, щоб покарати маргінала Данацка. Або, принаймні, налякати, натравивши на нього силовиків, які повинні вияснити, чи не причетний Іван Данацко до плану росіян внести дестабілізацію в Закарпатті, як це було описано у так званих «листах Суркова».

"План із дестабілізації в Україні загалом і на Закарпатті зокрема, взятий хакерами начебто зі зламаної скриньки Суркова, в Закарпатській області намагається втілити тільки одна особа – так званий «народний губернатор» Данацко, засуджений у 2013 році Ужгородським міськрайонним судом за переправлення нелегалів через державний кордон.
– Якщо цей план не фейк, а дійсно реальний (про що заявляють наші спецслужби), то на Закарпатті його реалізувати доручено такому собі Івану Данацку, – зазначає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Данацко давній симпатик русинства (русинський триколор і зараз вивішений на його сторінці в соцмережі), а його осіння гіперактивність цілком збігається з пунктами дестабілізаційного плану Суркова. Так, у плані вказаний «Тарифний майдан», який на Закарпатті активно просуває Данацко, а також інші акції непокори з використанням «добровольчих батальйонів».
У своєму останньому «зявленію» «народний губернатор» закликає почати в Ужгороді акцію непокори й створити загони самооборони. ККД від цих закликів нульовий, однак я все-таки доручив обласному управлінню Служби безпеки України перевірити «народного губернатора» на причетність до плану Суркова. Від себе додам – те, що різні сили намагатимуться розхитати на Закарпатті ситуацію, не дивина. Але якщо російські спецслужби обрали рушійною силою для реалізації своїх намірів такого карикатурного персонажа, як Данацко, то з агентурною роботою у них зовсім кепські справи. Кращого кандидата, щоб скомпрометувати й провалити будь-яку ідею, годі й придумати!", - цитує Москаля його прес-служба.

Наразі Іван Данацко ще не реагував на звинувачення Москаля, але, здається, він тільки й чекав такої «слави», бо останнім часом жодні вибрики цього громадського активіста на громаду не впливали. А тут цілий «головний дестабілізатор».

Степан Форкош для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com